Šestnáctiletý David Fabián ovládl závod MS a vyráží na další do Andory.

DAVID FABIÁN VÍTĚZEM SVĚTOVÉHO ZÁVODU

Šestnáctiletý David Fabián přepsal v neděli 12. června trialové dějiny České republiky. Jako první jezdec v historii na svém motocyklu Beta Factory 125 ovládl závod šampionátu mistrovství světa v kategorii Trial3!

V konkurenci osmadvaceti jezdců se mu ve Španělsku dařilo už v sobotu. Přestože závod provázelo obrovské horko, obsadil bronzovou pozici a k vítězství mu moc nechybělo. O den později předvedl excelentní výkon, na náročných tratích neudělal žádnou chybu a zvítězil. V průběžném pořadí šampionátu tak drží skvělou druhou příčku!

 

 

„Zdravím všechny ze Španělska, kde se jely první dva závody mistrovství světa v trialu. Celý týden jsem bojoval s nachlazením a nevěděl jsem, jak na tom budu. Nakonec závody vyšly super. V sobotu jsem obsadil skvělé 3.místo z 28 jezdců a v neděli jsem neudělal jedinou chybu a vyhrál jsem v kategorii Trial3 a stal jsem se tak prvním českým vítězem Mistrovství světa v historii.

Celý víkend bylo hodně velké horko, úseky náročné, ale vše jsem přesto zvládl a mám obrovskou radost.

Příští týden se jedou další dva závody v Andoře a budu se snažit zopakovat tento skvělý víkend, a ještě vylepšit průběžné druhé místo v šampionátu mistrovství světa,“ sdělil odhodlaně na konci závodu český jezdec.

 

 

Jak David zmínil, má velmi nabitý program. Držet palce mu můžete už příští víkend, kde dalšími dvěma závody v Andoře pokračuje seriál mistroství světa a český reprezentant samozřejmě nebude chybět.

 

AČR