Tratě jubilejní a kulaté 30. Rally Vyškov oficiálně odhaleny.

Tratě jubilejní Rally Vyškov jsou odhaleny

Autoklub České republiky schválil zvláštní ustanovení jubilejního třicátého ročníku Rally Vyškov. Spolu s tím došlo k odhalení rychlostních zkoušek a časového harmonogramu.

XXX. Rally Vyškov se bude skládat stejně jako loni z osmi rychlostních zkoušek rozdělených do dvou sekcí, přičemž v každé sekci soutěžní posádky absolvují jeden průjezd každé z nich. Jde o známé úseky z minulosti, ovšem s několika úpravami.

Trať Rally Vyškov letos zavítá na rychlostní zkoušku Hlubočanskou, Ivanovickou bránu, Račickou a Podivickou.

 

 

 

„Jsme rádi, že se nám povedlo letos znovu vrátit rychlostní zkoušku Ivanovická brána. Loni nám v tom bránil rozestavěný most v Ivanovicích, který je nyní už hotový. V její závěrečné části jsme trasu změnili a povedlo se nám jí i prodloužit,“ komentuje trať ředitel Rally Vyškov Jaromír Palásek a dodává: „Podivickou letos pojedeme v protisměru.

Trochu nás mrzí, že jsme se nedostali do vojenských lesů, kde jsou krásné úseky. Existují však objektivní příčiny. Rozsáhlé deště tam zničily vozovku a v části bývalé kuchlovské rychlostní zkoušky se stále vyváží dřevo a není možné tam jet. Zbytek zůstal téměř beze změn.“

Celková délka tratě, která na posádky čeká, je téměř 74 měřených kilometrů. Jak už bylo dříve avizováno, slavnostní start a cíl proběhne letos nově na Masarykově náměstí ve Vyškově, servisní zóna zůstává na vyškovském letišti.„dodává předseda Hanáckého rally klubu v AČR, Ing. Ladislav Petráš.

 

 

 

Příjem přihlášek bude spuštěn 1. srpna a bude probíhat klasicky prostřednictvím již ověřeného informačního systému Autoklubu České republiky.

Další novinky budou pořadatelé postupně zveřejňovat v nejbližší době. Veškeré informace o Rally Vyškov 2022 jsou průběžně aktualizovány na webové stránce www.rallyvyskov.cz.

Zajímavý obsah je možné sledovat také na profilech Rally Vyškov na Facebooku nebo Instagramu.

 

ZU 2022 Vyskov22

Rally Vyškov na sociálních sítích:

Facebook: https://www.facebook.com/rallyvyskov

Instagram: https://www.instagram.com/rallyvyskov

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCcUO86Y6qVRSHpcpg1G73Hg

web: www.rallyvyskov.cz