Oddech v rámci MMČR v Online Rally končí.

PLZEŇSKÁ ONLINE RALLY S NOVÝMI ÚSEKY

Letní část letošního kalendáře BIG SHOCK! MMČR v Online Rally dává jezdcům oproti jaru trochu času na oddech, ovšem ten končí v druhé polovině července, kdy se na řadu dostává Online Lak Racing Plzeň! Druhý ročník západočeské soutěže se letos bude konat v trochu jiném formátu, pojede se totiž celkem na pěti různých úsecích.

2. Online Lak Racing Rallye Plzeň bude další z řady soutěží seriálu BIG SHOCK! MMČR v Online Rally, pro kterou byla do hry Richard Burns Rally připravena zbrusu nová rychlostní zkouška z autentického prostředí českých soutěží. Jde o úsek Horažďovice – Komušín, který se v reálu sice jezdí při jiném podniku zařazeném do MČR v rally, avšak svou lokací má k plzeňské soutěži poměrně blízko.

O tvorbu 4,9 km dlouhé trati se postaral zkušený modelář Myra43 s pomocí pravidelných účastníků MMČR v Online Rally Štěpána Pauláta a Dominika Šolce. Pro tento tvůrčí tým je to první vzájemná spolupráce a právě plzeňská rally bude svědkem premiéry této rychlostní zkoušky na herním pluginu RBR Czech.

 

Kromě výše zmíněné zkoušky na jezdce při 2. Online Lak Racing Rallye Plzeň čekají další čtyři asfaltové úseky, celková délka soutěžních kilometrů pak činí bezmála 77 kilometrů. Do bojů o body do průběžného hodnocení seriálu se přihlásilo téměř 150 jezdců. Nejpočetněji je tradičně obsazena třída RC2 s aktuálními speciály R5 a staršími vozy S2000 a N4, i v dalších kategoriích WRC, RGT, RC3, RC4 a RC5 se ale sešla kvalitní konkurence, nechybí nikdo z předních pozic jednotlivých tříd.

 

Soutěž z organizačních důvodů odstartovala nezvykle v sobotu 23. července a vyvrcholí následující čtvrtek 28. 7. o půlnoci, kdy budou definitivně známi vítězové a poražení této západočeské soutěže.

 

Další informace k šampionátu jsou k dispozici na webu www.onlinerally.cz a připojených sociálních sítích Online Rally CZ na facebooku a instagramu.

Video intro Rallye Plzeň:  https://youtu.be/6GWzj7G_PfE

Video intro RZ Horažďovice – Komušín:  https://youtu.be/FgxqbMvt8os

 

 

 

AČR