Přímý přenos odstartuje již dnešními tréninky hlavní třídy superbiků.

 Autodrom Most o víkendu 29. – 31. července po roce opět přivítá podnik WorldSBK, mistrovství světa superbiků. Představí se zahraniční elita i česká naděje Oliver König. Program akce odvysílá živě Nova Sport 1 a Voyo i se speciálním studiem přímo z místa s Nikolou Červinkovou a experty Ondřejem Ježkem a Michalem Šemberou.

 

Přímý přenos odstartuje pátečními tréninky hlavní třídy superbiků v 10:30 a v 15:00. Už zde se poprvé českým fanouškům představí 20letý český talent Oliver König, který v loňském roce závodil v třídě supersportů SSP300 a v Mostě obsadil skvělé třetí místo.

„Je to krásná trať, která mě moc baví, a třeba tam ukážeme hezký výsledek,“ řekl český mladík, který na body v nejprestižnější třídě zatím nedosáhl. Dalším českým jménem ke sledování je Ondřej Vostatek, který už posbíral své první body v kategorii supersportů a patří mu celkově 23. pozice – přitom teprve za měsíc oslaví 18. narozeniny.

 

Sobotní program startuje v 9:00 – po 3. tréninku superbiků nabídne kvalifikaci a 1. závody všech tříd. Závody přijdou na řadu ve 12:25, přímý přenos hlavní třídy superbiků začíná ve 13:40. V neděli se mohou diváci těšit na další nálož závodního programu. V 10:40 odstartuje Superpole Race, od 12:15 pak opět tři hlavní závody všech kubatur, superbiky vyjedou na trať ve 13:30. N

a kompletní závodní program se těší i komentátorská stálice Václav Svoboda: Jsem hodně zvědavý na Michala Práška – český už 33letý závodník bude startovat na divokou kartu v hlavní kategorii superbiků. Už se představil na Grand Prix do 125 ccm v Brně, ale ve WorldSBK to bude jeho premiéra.

Závodní víkend v Mostě je ukončením 1. poloviny sezony, poté bude měsíc pauza. Proto bude skvěle obsazen se všemi hlavními hvězdami, rozhodně se bude na co koukat.“

 

Autodrom v Mostě je postaven na území po těžbě uhlí. Závody seriálu WorldSBK se v Mostě konají podruhé za sebou. Letos nabídne autodrom ještě lepší podmínky k závodění, neboť došlo k rozsáhlé modernizaci okruhu. Přeasfaltování velké části trati, investice do zařízení paddocku i moderního kamerového systému – to vše přinese maximální komfort pro závodníky a předpoklady pro skvělý divácký zážitek.

 

Sledujte závody WorldSBK v Mostě už tento víkend na Nova Sport a Voyo.