Největší úspěch Česka v letošní vrchařské sezoně. Dan Michl vyhrál v Osnabrücku.

DAN MICHL VÍTĚZEM FIA INTERNATIONAL HILL CLIMB CUP 2022

Uplynulý víkend se v Osnabrücku jelo finále FIA IHC. Naši reprezentanti nezklamali a zasloužili se o největší úspěch České republiky v letošní vrchařské sezoně.

Do severoněmeckého města odjížděl Dan Michl v roli vedoucího jezdce tohoto čtyřdílného seriálu, když v průběhu sezony přivezl maximální počet bodů za vítězství v Polsku, v Itálii a ve Slovinsku. Roli favorita potvrdil i na tomto závodě před 50 000 diváky, když suverénně ovládl svoji skupinu v kategorii 1.

 

 

 

 

Na snímku s Danem Michlem druhý v pořadí závodu, “král vrchů” z Jihoafrické republiky, Pieter Zeelie.

 

Hvězdné obsazení měla i kategorie závodních vozů. Podle očekávání v ní zvítězil Francouz Sebastien Petit, jemuž šlapali na paty naši reprezentanti Petr Vítek a Josef Hlavinka, kteří zaslouženě v celkovém hodnocení obsadili v této kategorii druhé a třetí místo.

Několikanásobný evropský šampion Ital Christian Merli na voze Osella FA 30, který si už třikrát odvezl z tohoto festivalu rychlosti absolutní vítězství, nezklamal nadšené diváky ani tentokrát, pokořil hvězdnou konkurenci z Německa, Švýcarska, Lucemburska i Francie a zapsal se do více než padesátileté historie tohoto nejpopulárnějšího závodu i novým traťovým rekordem.

 

ilustrační foto