Také Twingo Cupu bude o víkendu hostit Slovakia Ring.

Na Slovakia Ringu se o vedení v Twingo Cupu poperou Štefančič a Ivanuša

V pořadí čtvrtý podnik Twingo Cupu bude o nadcházejícím víkendu hostit Slovakia Ring. Na čele průběžného pořadí se v průběhu sezony střídají Nik Štefančič a Matej Ivanuša.

Není obvyklé, že si tak vyrovnaný šampionát jako Twingo Cup letos podmanili jen dva jezdci. Štefančič a Ivanuša doposud vyhráli všechny závody a nikoho dalšího nepustili na nejvyšší pódiový stupínek.

Oba Slovinci z týmu Lema Racing pravidelně okupují první příčky a v těsných závodech se jim daří využít klíčové momenty ve svůj prospěch. Například v Grobniku to vypadalo, že zvítězí David Stušek, ale při sprintu k šachovnicovému praporku ho o 0,096 sekundy překonal Ivanuša a dosáhl na třetí výhru v sezoně. Jeho soupeř Štefančič zvítězil ve dvou závodech a vede průběžné pořadí s počtem rovných 100 bodů – o sedm méně má Ivanuša.

Štefančič tak bojuje o druhý titul v řadě, což se doposud v historii Twingo Cupu nikomu nepodařilo. Slovinský závodník je zároveň nejúspěšnějším juniorem v šampionátu. Na Slovensku bude startovat vedle Štefančiče dalších šest juniorů včetně Mihaila Mladenoviće, který drží průběžné třetí místo. Celkově je na závodní víkend přihlášeno 22 jezdců.

Standings Twingo Cup
Entry list

 

 

 

ESET CUP 2022
08.-10.04. – Hungaroring
04.-05.06. – Red Bull Ring
24.-26.06. – Poznaň
23.-24.07. – Grobnik
20.-21.08. – Slovakia Ring
09.-11.09. – Brno

 

Zdroj