Nascar Whelen Euro Series již dnes na autodromu v Mostě.

Nascar Whelen Euro Series již dnes v Mostě

Ke svému sedmému a osmému závodu zavítá dnes do ČR série Nascar Whelen Euro Series.

Série nadupaných okapotovaných monster ve stylu Nascar se u nás nejede poprvé, pamatujeme i starty Jacquese Villeneuea, či dalších zajímavých jmen. Z českých jezdců se poslední dobou velmi daří Martinu Doubkovi, Nascar speciál předvede v Mostě Patrick Schober, jeho krajan Christian Malchárek a nesmíme zapomenout na sestry Kolocovy Aliyyah a Yasmeen ze stáje Buggyra ZM Racing.

 

Seriál letos zavítal již na okruhy Richarda Torma ve Španělsku, Brands Hatch Indy a zatím své poslední dvojzávod absolvovali jezdci této zajímavé série na italském okruhu ve Vallelunze. Sedmý a osmý závod hostí opět po roce autodrom Most, kde nabyly závody Nascar Euro Series na popularitě díky zajímavým soubojům na trati i některým jezdeckým perlám.

Ve startovním poli najdeme třeba Patricka Lemaire z Francie, který zde startoval již v roce 2001 v Audi R8 v European Le Mans Series, Belgičan Marc Goossens bývalý jezdec závodů FIA GT, a také Holanďany Bleekemolenovi.

Ve startovní listině najdeme Italy, Švédy, Francouze, ale také Izraelce Alona Daye nebo Kypřana Tziortzise. Letos již nezávodí ani Slovenska Michaela Dorčíková, která vloni startovala ve stáji Alex Caffi Motorsport.

 

Při loňském vystoupení kraloval Vittorio Ghirelli a Alon Day v kategorii PRO. V kategorii Euronascar 2 se z vítězství radoval Tobias Dauenhauer.

 

Pořadí Nascar Whelen Euro Series před Mostem:

 

EuroNascar 2 Series:

 

Alberto Nasca (I) 222b.

Liam Hezemans (NLD) 213

Vladimiros Tzizortzis (CYP) 181

Martin Doubek /CZ) 180

 

EuroNascar PRO Series:

Alon Day (ISR) 199

Nicolo Rocca (I) 187

Martin Doubek (CZ) 187

 

Vláďa Rožánek, Nascar Whelen Euro Series 2022, foto Jan Škoda