Ve VC San Marina Filip Salač spadl a závod nedokončil.

FILIP SALAČ ZÁVOD V MISANU NEDOKONČIL KVŮLI PÁDU

Závody dnes vyvrcholila Velká cena San Marina mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP na okruhu v Misanu. V kategorii Moto2 český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky Filip Salač bohužel po pádu závod nedokončil.

Filip Salač včera dopoledne ve třetím tréninku skončil třináctý a postoupil tak přímo do elitní kvalifikace Q2. V ní obsadil sedmnácté místo a na gridu nedělního závodu mu tak patřila šestá řada. Po startu se český jezdec propadl o jednu pozici, v sedmé zatáčce sedmého kola mimo záběry televizních kamer však přišel pád.

Filip Salač tak závod nedokončil, stejně jako řada dalších jezdců, do cíle letošní Velké ceny San Marina v Moto2 přijelo pouze sedmnáct závodníků.

 

 

„V ranním warm upu jsme zajížděli nové brzdové kotouče a jelikož má deset minut, přišel jsem o dvě rychlá kola. V závodě jsem po prvním kole jel na osmnáctém místě, motorka fungovala dobře, chtěl jsem zahájit stíhačku. Bohužel mě pak jeden z jezdců vystrčil, takže o to jsem to měl těžší. Pak jsem začal tahat, abych brzo neopotřeboval přední pneumatiku, a v sedmé zatáčce, v ten moment, co jsem sáhl na brzdu, jsem dostal velkou ránu zezadu od jiného jezdce.

V nějakých 220-230 jsem dostal highsider a letěl strašně na hlavu. Myslím si, že to byl jeden z nejhorších pádů kariéry. Mám lehký otřes mozku, naštíplý palec na levé ruce. Na to, jak ten pád vypadal, jsem rád, jak to dopadlo, že jsem docela celej. Strašně mě to mrzí, protože jsme měli na víc.

Bohužel chybou soupeře pro mě závod skončil. Děkuji všem za podporu a doufám, že do Aragonu stihnu dát se do kupy,“ uvedl Filip Salač.

 

Příští závod mistrovství světa silničních motocyklů ve španělském Aragonu se koná za dva týdny, 16. až 18. září 2022.

 

 

ACCR Czech Talent Team Autoklubu České republiky