V hlavním závodě F3 skončil Roman Staněk těsně pod stupni vítězů.

ROMAN STANĚK V ZANDVOORTU ČTVRTÝ

V hlavním závodě Formule 3 skončil Roman Staněk těsně pod stupni vítězů a v průběžném pořadí šampionátu se posunul na třetí místo Český pilot Roman Staněk obsadil v hlavním závodě šampionátu Formule 3 v holandském Zandvoortu čtvrté místo a se ziskem 109 bodů se nachází na třetím místem průběžného pořadí šampionátu Formule 3.

To vede Victor Martins z týmu ART GP, který v dnešním závodě skončil na druhém místě a na kontě má bodů 126. Staněk na něj tedy ztrácí 17 bodů před posledním závodním víkendem, který se uskuteční již za týden v italské Monze. Hlavní závod v Nizozemsku ovládnul Staňkův týmový kolega z Tridentu Barbadosan Zane Maloney.

 

Po startu se Staněk propadl na páté místo za Argentince Franca Colapinta a zpátky na čtvrtou pozici se dostal až v 8. kole po chybě v té době na třetím místě jedoucího Američana Jaka Crawforda z týmu PREMA.

Závod byl poznamenán několika výjezdy safety caru, které ale Staňkovi pomáhaly v šetření pneumatik, a i přesto s nimi měl na konci velké problémy a útok na pódium tak nebyl možný.

V celkovém pořadí Staněk poskočil o dvě příčky vzhůru před piloty týmu PREMA Arthura Leclerca a Olivera Bearmana, kterým se víkend v Zandvoortu nepovedl.