Světové dny Moto Guzzi dnes začínají.

Je to tady! GMG – Světové dny Moto Guzzi začínají

  • ROČNÍK 2022 JE NEJOČEKÁVANĚJŠÍM ZE VŠECH. MOTO GUZZI OSLAVÍ STÉ VÝROČÍ ZALOŽENÍ A MANDELLO DEL LARIO I HISTORICKÁ TOVÁRNA JSOU PŘIPRAVENY PŘIVÍTAT DESÍTKY TISÍC FANOUŠKŮ A JEZDCŮ Z CELÉHO SVĚTA
  • ČTVRTEK 8. AŽ NEDĚLE 11. ZÁŘÍ – ČTYŘI DNY OSLAV DOPLNĚNÉ O TESTOVACÍ JÍZDY, PROHLÍDKY MUZEA A TOVÁRNY, HUDBU A ZÁBAVU S RÁDIEM VIRGIN, STREET FOOD A MOŽNOST EXKLUZIVNÍCH NÁKUPŮ V MOTO GUZZI SHOPU

Je to tady! Dnes v Mandello del Lario v italské provincii Lecco začíná akce GMG – Světové dny Moto Guzzi 2022.

Je to nejvíce netrpělivě očekávaná párty pro fanoušky Moto Guzzi a motocyklů, letos věnovaná oslavě 100 let Moto Guzzi, která byla založena v roce 1921. Protože toto jubileum nemohla minulý rok oslavit kvůli pandemii, je tato událost v roce 2022 ještě atraktivnější. V Mandellu na okouzlujícím Larianském břehu jezera Como se shromáždí desítky tisíc hostů.

Od čtvrtka se otevřou dveře fascinující továrny, ve které se před sto lety zrodila značka Moto Guzzi a kde se stále s láskou vyrábějí úžasné motorky s logem orla. Moto Guzzi Shop bude otevřen po celou dobu konání GMG 2022 pro exkluzivní nákupy a budou probíhat bezplatné testovací jízdy, jedinečná příležitost otestovat na silnici modelovou řadu motocyklů vyrobených v Mandellu.

 

Kromě testovací flotily bude možné obdivovat první kus nové Moto Guzzi V100 Mandello, motocyklu, který představuje budoucnost Moto Guzzi a bude na mezinárodním trhu představen v říjnu.

Program párty završí v sobotu a neděli řada akcí, počínaje velkolepým motocyklovým průvodem, který do Mandella dorazí v sobotu ráno, a projede před legendární červenou bránou budovy Moto Guzzi ve Via Parodi – cílem každého velkého cestovatele na motocyklu zdobeném znakem orla. Bude to jeden z nejvíce vzrušujících momentů GMG a v ulicích se očekávají desetitisíce fanoušků, zvědavých na průvod tisíců motocyklů Moto Guzzi všech věkových kategorií.

Od té chvíle až do neděle budou probíhat bezplatné prohlídky továrny a Muzea, které bylo nedávno zrekonstruováno a uchovává desítky historických motocyklů Moto Guzzi. Extrémně vzácné kusy, které byly nedávno dokonale zrestaurované, tvoří cennou mezinárodní sbírku.

Pouliční stánky s občerstvením budou otevřeny po celý víkend, přičemž o vynikající zábavu se postará rádio Virgin – záruka pro všechny, kteří mají rádi skvělou hudbu.

Párty, která daleko přesahuje zdi továrny, doplní prostory věnované custom motocyklům od Officine Rossopuro, seriálu Trofeo Moto Guzzi Fast Endurance a fotokoutek. To vše je možné díky vstřícnosti magistrátu města Mandello, který si váží hlubokého spojení Moto Guzzi s historií a kulturou nádherné Lariánské oblasti.

 

V první polovině září nabízí provincie Lecco v okolí jezera okouzlující barvy, které jsou zde k vidění výhradně na konci léta. Akce GMG 2022 bude příležitostí k objevování této nádherné oblasti pro rodiny i motocyklisty: v okolí najdou bezpočet tras pro výjimečné výlety, obklopené nádherným podhůřím Alp, jemuž dominuje majestátní Grigna.

Motocykly Moto Guzzi jsou dodnes testovány a vyvíjeny na stejných trasách a zdá se, že jsou navrženy speciálně pro potěšení motocyklových jezdců, střídajících silnice kolem jezera s charakteristickými horskými stezkami.

 

Společnost Faber moto
Od roku 2017 je výhradním importérem produktů koncernu Piaggio do České republiky a přináší tak s motocykly značek Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio a Vespa italský styl na české silnice. Faber moto s.r.o. se sídlem v Brně je dceřinou společností rakouské společnosti Faber GmbH, která je importérem produktů koncernu Piaggio na rakouský trh již od roku 1964.

Jednatel Josef Faber zosobňuje druhou generaci zakladatelské rodiny a úspěšně vede rodinnou firmu, která má aktuálně dominantní postavení na rakouském trhu s jednostopými vozidly.

 

Společnost Piaggio
Italská společnost Piaggio, kterou založil Rinaldo Piaggio v roce 1884 v Janově, zpočátku vyráběla části lodí. V současnosti je koncern Piaggio se sídlem ve městě Pontedera a značkami Aprilia, Piaggio, Vespa, Gilera, Derbi, Scarabeo a Moto Guzzi symbolem městské mobility na dvou kolech.

Společnost Piaggio uvedla skútr „Vespa“ na trh v roce 1946. Piaggio vyrábí více než 530 000 vozidel ročně v 6 výrobních závodech (4 v Itálii, 1 v Indii a 1 ve Vietnamu) a zaměstnává téměř 7000 pracovníků.