Aliyyah Koloc vymění po týdnu NASCAR za gétéčko.

Aliyyah Koloc vymění NASCAR za gétéčeko, vrací se do francouzského šampionátu

Začátek školního roku je náročný pro všechny piloty týmu Buggyra ZM Racing, Aliyyah Koloc čeká třetí závodní víkend po sobě. Tentokrát se mladá pilotka vrací do francouzského šampionátu sportovních vozů GT4 (FFSA GT4).

Na okruhu Lédenon se bude v Mercedesu-AMG GT4 střídat se svým mentorem Davidem Vršeckým.

Osmnáctiletá jezdkyně znovu prokazuje, jak univerzální pilotkou už je. Zatímco závodní „trojboj“ začala v Silverstonu v závodě kategorie GT4, minulý víkend usedla v Mostě do speciálu NASCAR. A teď to bude zase gétéčko.

„Chceme, aby Aliyyah co nejvíc závodila, protože jen na trati a uprostřed soubojů se může zlepšovat. Seriál FFSA GT4 nabízí závodění dveře na dveře, kde musí sledovat dění před sebou i za vozem. Je to v

ýborná závodnická škola,“ připomněl boss Buggyry Martin Koloc.

V Mostě si Aliyyah Koloc připsala nejlepší výsledky v dosavadním působení v EuroNASCAR, takže je velmi dobře naladěna. „Most byl skvělý, cítím se ve výborné formě. Závodění ve voze GT4 mě nesmírně baví. Musím být neustále ve střehu a umět se vyhnout případným haváriím. Lédenon není sice příliš známý okruh, ale je to zajímavé svezení,“ uvedla pilotka.

 

 

Pro ni i Davida Vršeckého to bude na trati umístění v regionu Okcitánie na jihozápadě Francie závodní premiéra. Ale Lédenon už oba poznali během letních testů. Navíc je pro piloty Buggyry už běžnou součástí přípravy dril na simulátoru.

„Tak třeba před Silverstonem jsme v simulátoru najezdili více než sto kol. Je to skvělá věc i pro nastavení auta. Můžeme si vyzkoušet různé varianty a být připraveni na závody,“ vysvětlil dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů na okruzích.

Závodník víkend FFSA GT4 se skládá ze dvou hodových jízd zpestřených zastávkou v boxech spojenou s výměnou řidiče. První závod je na programu v sobotu a druhý v neděli.

 

 

Program závodů FFSA GT4 v Lédenonu:
Sobota 10. 9.
15:30 První závod
Neděle 11. 9.
14:50 Druhý závod

Zbývající program seriálu FFSA GT4:
14. – 16. 10. Circuit Paul Ricard