Vítězství Adama Lacka v posledním závodě v Zolderu. Calvet také skvěle.

Zolder přinesl Lackovi vítězství, Calvet posílil vedení v Promoter’s Cupu

Déšť, dramatické souboje a především vítězství Adama Lacka v posledním závodě. To nabídl belgický Zolder týmu Buggyra ZM Racing v závodě ME tahačů na okruzích. Nesmíme zapomenout ani na skvělé představení Téa Calveta, který v Promoter’s Cupu nasbíral 53 ze 60 možných bodů a výrazně tak navýšil své vedení.

„Zolder je za námi a počet získaných pohárů dokazuje, že to byl povedený víkend. Byla to velká akce i velké emoce. Adam se vítězstvím v poslední jízdě stále drží ve hře o celkové třetí místo a Téo vede Promoter’s Cupu,“ zhodnotil dění na belgické trati manažer Buggyry Fabien Calvet.

 

V sobotu dopoledne zkrápěl Zolder déšť, ale samotný hlavní závod se už jel na částečně oschlém asfaltu. „Nejelo se na úplně mokré trati, bylo to takové, jak se říká osmrknuté. Přesně to, co nemám rád. Není to ani na suché ani na mokré nastavení,“ uvedl Adam Lacko. S nástrahami tratě se ale popral a dojel třetí.

Ve druhé jízdě, kde se měnilo pořadí nejlepší osmičky na startu, nebyla nouze o akční scény. „Byla to řežba, ještě v poslední zatáčce jsem se zapotil. Chvíli jsem byl snad devátý, pak šestý. Divákům se ty boje musely líbit,“ popsal Lacko svoji cestu za čtvrtým místem.

Stejnou pozici získal i v nedělním hlavním závodě. Ale ten největší úspěch měl teprve přijít. Po startu se začal postupně probíjet kupředu, až z toho v cíli bylo letošní druhé vítězství.

„Byl to napínavý závod až do posledního kola. S Téém jsme se postupně posouvali kupředu. Těšil jsem se, že vystoupáme na stupně vítězů spolu, ale stalo se mu něco s přední pneumatikou,“ uvedl Lacko, který na průběžně čtvrtého Sashu Lenze ztrácí 26 bodů.

 

 

Téo Calvet začal závodní víkend ve velkém stylu a vyhrál hned první závod Promoter’s Cupu. „Nebylo to jednoduché. Některá místa na trati byla úplně mokrá, jiná suchá. Ale byl to výborný trénink, který vás nutí přizpůsobit se různým situacím.“ uvedl mladý Francouz, který skončil pátý celkově.

V druhém sobotním závodě si to Téo rozdal se svým rivalem z Promoter’s Cupu Jamie Andersonem. „Na začátku mě trochu vytlačil z trati a tak mě předjel. Já jsem ho dohnal a celou dobu jsme spolu bojovali. Tři zatáčky před cílem úplně nečekaně změnil jízdní stopu a vytlačil mě do trávy. Byl to hloupý manévr,“ popsal 21letý závodník, jak se nakonec ocitl na čtvrté pozici v Promoter’s Cupu.

V neděli Téovi perfektně vyšel start a i když byl na nevýhodnější levé straně trati, dokázal v souboji se soupeři uspět a znovu vyhrát v Promoter’s Cupu. V druhém závodě se Calvet dokonce dostal do vedení, ale pak přišla smůla.

 

 

„Měl jsem velmi dobré tempo, ale bohužel přišel defekt na přední gumě a musel jsem ze závodu odstoupit. Letos se mě drží smůla, ale to jsou prostě závody,“ prohodil mladý Francouz, který má v Promoter’s Cupu náskok 23 bodů na druhého Andersona.