První skutečně elektrický adventure model motocyklu na světě.

ZERO MOTORCYCLES PŘEDSTAVUJE MODEL DSR/X:                                                                        NEJLEPŠÍ ELEKTRICKÝ ADVENTURE MOTOCYKL NA SVĚTĚ

Společnost Zero opět posouvá hranice v oblasti elektrických vozidel a do své rostoucí modelové řady – která již nyní tvoří největší nabídku plně elektrických „dospělých“ motocyklů – přidává první skutečně elektrický adventure model na světě.

Santa Cruz, Kalifornie – Společnost Zero Motorcycles, světový lídr v oblasti elektrických motocyklů a pohonných jednotek, představila novinky své modelové řady 2023, v čele se zcela novým modelem DSR/X. Ten nabízí naprosto všestranný zážitek z jízdy a je nejnovějším modelem značky, která definovala kategorii elektrických motocyklů. Nový model využívá prvotřídní baterie Z-Force, tiché motory ZF a operační systém Cypher III+, aby nabídl ten nejlepší zážitek z dobrodružné sportovní jízdy na světě.

„Naši zákazníci a fanoušci již roky žádají adventure motocykl značky Zero,“ řekl Abe Azkenazi, technický ředitel společnosti Zero Motorcycles. „Investovali jsme více než 100 000 hodin vývoje do návrhu motocyklu, který naplní očekávání našich zákazníků a splní poslání společnosti Zero přepsat definici zážitku z jízdy.“

 

 

DSR/X má zcela nový motor Z-Force 75-10X, který produkuje ohromujících 225 Nm točivého momentu a baterii Z-Force 17,3 kWh Power Pack, přičemž oba tyto komponenty nastavují nové špičkové výkonové standardy pro značku Zero. DSR/X má zcela přepracovaný rám a architekturu komponentů, které umožnily zvětšit světlou výšku, přední odpružení s výškou zdvihu téměř 200 mm a možností ručního nastavení a tři integrované úložné prostory, což z něj dělá skutečný adventure motocykl.

„Úplně prvním produktem společnosti Zero Motorcycles byl terénní motocykl. Naše kořeny jsou pevně zasazeny do offroadového prostoru,“ řekl Sam Paschel, CEO společnosti Zero Motorcycles. „DSR/X staví na tomto dědictví kombinací špičkové technologie EV se srdcem tradičního řemeslného zpracování motocyklů a dává zážitku z jízdy na adventure motocyklu nový rozměr.“ 

 

I když model DSR/X navazuje na počátky společnosti Zero Motorcycles, zároveň představuje novou generaci všestranných motocyklů a chlubí se řadou moderních funkcí. DSR/X, řízený nejpokročilejším operačním systémem na světě, Cypher III+, je vůbec prvním elektrickým motocyklem, který využívá paket Bosch Motorcycle Stability Controls s offroadovými schopnostmi. Tato technologie, optimalizovaná speciálně pro jedinečnou rychlost a odezvu elektrického motoru Zero, zaručuje stabilitu a trakci na jakémkoli povrchu.

Offroadový systém Bosch zahrnuje kombinovaný brzdový systém brzdění pro lepší využití účinnosti brzd a funkci Vehicle Hold, které poskytuje jistotu a stabilitu i na těch nejstrmějších svazích. Model DSR/X je také vybaven sadou funkcí, které jsou dostupné pouze u produktů Zero Motorcycles a jsou založeny na 16 letech a 165 milionech mil zkušeností s operačním systémem Cypher III+.

Mezi ně patří režim Park, což je funkce pomalého zpětného chodu a jízdy vpřed, užitečná při manévrování v úzkých nebo strmých prostorách. Motocykl je vybaven nejrychlejším nabíjením na trhu díky nabíjení z palubního nabíjecího systému 6,6 kW. A konečně, DSR/X je také kompatibilní s mobilní aplikací Zero Motorcycles.

Ta umožňuje majitelům ovládat téměř neomezené množství jízdních vlastností od rychlosti po točivý moment, a dokonce i funkci regenerace baterie. DSR/X je vybaven modulem Cellular Connectivity Module (CCM), který může uživatelům aplikace zasílat upozornění na cokoli, od informací o nabíjení, pádu motocyklu nebo jiných změnách stavu.

 

 

Kromě již tak bezkonkurenčních možností customizace lze k modelu DSR/X vybírat z nabídky sofistikovaných doplňků a příslušenství, které připraví jezdce na jakékoli dobrodružství. Kolekce volitelného příslušenství zahrnuje boční kufry, spodní kryty, plexištíty, kryty, horní a boční kufry a mnoho dalšího.

Část úložných prostorů modelu DSR/X lze nahradit přídavnou baterií Power Tank, která zvýší celkovou kapacitu na téměř 21 kWh, nebo za modul rychlého nabíjení, který sníží minimální dobu nabíjení na přibližně jednu hodinu.

„DSR/X je motocykl, který má evropskou motocyklovou kulturu ve své DNA,“ říká Umberto Uccelli, VP & MD Zero Motorcycles EMEA. „Je to duální sportovní motocykl, který odpovídá požadavkům jezdců v nejdůležitějším evropském segmentu motocyklů.“

Model DSR/X je k dispozici v barvách Sage Green a White Pearl.

Kromě modelu DSR/X byly představeny také nové modely SR/S, SR/F a SR 2023. Tyto nové špičkové varianty modelů SR/S a SR/F budou vybaveny bateriemi s vylepšenou kapacitou 17,3 kWh, rychlejším nabíjením až 6,6 kW a režimem Park. Model SR/S je k dispozici v barvě Asphalt Grey s azurovými akcenty a model SR/F je k dispozici v černé barvě se zlatými akcenty.

SR 2023 zůstává nejpřizpůsobivějším motocyklem na světě. Produkuje točivý moment 166 Nm, výkon 74 k a může dosáhnout rychlosti 166 km/h, a nabíjení se standardní 3 kW nabíječkou a baterií 14,4+ kWh trvá přibližně čtyři až pět hodin. SR 2023 se dodává v barvě Thermal Black. Možnosti upgradu modelu SR najdete u autorizovaného prodejce Zero Motorcycles.

Všechny tyto nové modely, stejně jako ostatní silniční a adventure motocykly Zero jsou nyní k dispozici. Více informací o tom, jak si naplánovat testovací jízdu, najdete na zeromotorcycles.com.

 

 

###

 

 

O společnosti Zero Motorcycles:
Společnost Zero Motorcycles je globálním lídrem v oblasti elektrických motocyklů a pohonných jednotek. Produkty Zero Motorcycles, navržené a vyrobené v Kalifornii, kombinují technologii Silicon Valley s tradiční motocyklovou duší, a přináší zážitek z jízdy na motocyklu inteligentním a inovativním jezdcům po celém světě.