České děti z týmu ÚAMK vezou z finále ETEC z Chorvatska bronz.

České děti z týmu ÚAMK vezou domů z Chorvatského finále soutěže ETEC bronzové medaile!

ÚAMK se každoročně se svým týmem účastní evropského finále dětské dopravní soutěže ETEC, které organizuje Mezinárodní automobilová federace FIA.  www.fia.com

Cílem Evropské soutěže v oblasti dopravní výchovy (ETEC) je zintenzivnit dopravní vzdělávání v každé zemi, a tím přispět ke snížení rizika, že se děti stanou účastníky nehod na svých kolech.

V letošním roce se finále v chorvatském Zadaru ve dnech 24.-27. září za Českou republiku účastní vítězné družstvo z národního kola dětské dopravní soutěže ze základní školy Rudolfovská z Českých Budějovic. Záštitu nad účastí mladých sportovců převzal hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba a člen Rady Jihočeského kraje Antonín Krák.

„Ústřední automotoklub České republiky spolu se svými pobočnými spolky již mnoho desetiletí pomáhá nejen v oblasti bezpečnosti silničního provozu i dopravního sportu a ETEC tým ÚAMK je jen malou ukázkou podpory aktivit pro naše mladé členy z řad dětí a mládeže.

 

Každý zdar naší mládeže mne osobně těší dvakrát, „ říká s radostí z úspěchu JUDr. Oldřich Vaníček, prezident ÚAMK ČR.

Soutěž spočívá v teoretických znalostech dopravních předpisů a bezpečné jízdy a v praktických dovednostech na kole. Družstvo je složené ze 2 dívek a 2 chlapců ve věku 10 až 12 let kteří uspěli v konkurenci dalších 19 týmů z 18 evropských zemí.

Evropská soutěž v dopravní výchově – FIA Region I (fiaregion1.com)

Pořadí : 1.srbsko AMSS, 2.Litva LAMB, 3.UAMK

 

www.uamk.cz