31 nových nabíječek na parkovišti P2 na letišti ve Stuttgartu.

Parkování a nabíjení: DKV Mobility spolupracuje s MAHLE chargeBIG

  • Více než 30 veřejných nabíječek na letišti Stuttgart v parkovací garáži P2 rozšíří portfolio akceptačních míst DKV Mobility

 DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšiřuje svou dobíjecí síť o 31 veřejných nabíječek na vícepodlažním parkovišti P2 na letišti ve Stuttgartu, provozovaných společností MAHLE chargeBIG GmbH.

 

 

Společnost MAHLE chargeBIG, jež se specializuje na správu nabíjecí infrastruktury se sídlem ve Stuttgartu, a DKV Mobility GreenFlux, dceřiná společnost spravující veškerou nabídku nabíjecích služeb DKV Mobility, nedávno za tímto účelem podepsaly smlouvu o spolupráci.

Nabíječky jsou dostupné prostřednictvím platební funkce DKV APP&GO v rámci aplikace DKV Mobility.

„Těší nás partnerství se společností MAHLE chargeBIG,“ říká Sven Mehringer, generální ředitel pro energetiku a služby pro vozidla ve společnosti DKV Mobility. „Díky vzájemné spolupráci mohou naši zákazníci svůj elektromobil nejen zaparkovat v bezprostřední blízkosti letiště, ale zároveň jej nabíjet a pohodlně uhradit poplatky za nabíjení a parkování,“ vysvětluje Sven Mehringer.

 

„Zpřístupněním nabíječek na letišti Stuttgart zákazníkům DKV Mobility zvyšujeme jejich atraktivitu,“ konstatuje Sebastian Ewert, zakladatel a generální ředitel společnosti MAHLE chargeBIG, a doplňuje: „Nejbezpečnější a nejjednodušší způsob, jak aktivovat nabíječky, je přes aplikaci.“

 

Nabíjecí síť DKV Mobility zahrnuje zhruba 310 000 nabíječek po celé Evropě.

 

 

DKV Mobility

DKV Mobility je přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách s téměř 90letou historií a cílevědomým růstem. Se servisními kartami DKV Mobility může zhruba 259 000 aktivních zákazníků tankovat a nabíjet svá vozidla v největší akceptační síti pro různé druhy pohonů v Evropě.

Zahrnuje okolo 67 000 konvenčních čerpacích stanic, zhruba 310 000 dobíjecích míst a cca 20 000 stanic s alternativními palivy. DKV Mobility je také předním poskytovatelem řešení pro platby mýtného v Evropě.

Zároveň nabízí služby zajišťující mobilitu včetně servisu vozidel na přibližně 30 000 servisních místech nebo inovativní digitální řešení. V rámci finančních služeb je DKV Mobility předním poskytovatelem řešení pro vratky DPH. DKV Mobility vygenerovala v roce 2021 se svými zhruba 1 700 zaměstnanci transakce ve výši 12 miliard EUR a tržby 492 milionů EUR. Cílem DKV Mobility je směřovat k efektivní a udržitelné budoucnosti mobility.