Mladík Adam Králík uzavřel sezónu zlatým pohárem ze SM v Sosnové.

Setkání v Sosnové se zlatým pohárem

Tradiční Setkání mistrů na okruhu v Sosnové bylo oficiálně vypsáno také pro účastníky závodů automobilů do vrchu. Úspěšný jezdec letošního českého i evropského šampionátu Adam Králík uzavřel svoji sezónu zlatým pohárem za vítězství ve třídě vozů ZAV s pohonem jedné nápravy.    

Všechny účastníky letošního Setkání mistrů přivítal o uplynulém víkendu výrazně modernizovaný okruh Driving Camp Autodrom Sosnová. A právě i díky novému asfaltovému povrchu také v částech okruhu původně určených pro rallycross bylo možné rozšířit počet startujících o skupinu jezdců ze závodů do vrchu. Vynikající diváckou atmosféru v dějišti Setkání mistrů 2022 kazilo v pátek při tréninkových jízdách jen deštivě počasí, ale naopak v sobotu přispěly právě sluneční paprsky nad Sosnovou k příjemnému průběhu akce.

 

Adam Králík se zde letos naposledy posadil za volant svého závodního vozu SEAT Leon FR. Symbolicky tak zakončil svoji úspěšnou sezónu v roce 2022, ve které obsadil v seriálu FIA European Hill Climb Championship třetí místo ve skupině 5 a také čtvrtou příčku v domácím šampionátu stejné skupiny.

V Sosnové však nešlo o mistrovské body, ale především o potěšení všech fanoušků českého motorsportu v konci sezóny. Přesto se Adam Králík velmi sympatickým výkonem na trati prosadil nejen u diváků na tribunách, ale také v kategorii vozů pro ZAV s pohonem jedné nápravy a odvezl si ze Sosnové zlatý pohár.                         

 

„Nejprve bych chtěl poděkovat Autoklubu ČR za možnost zúčastnit se této tradiční a divácky atraktivní akce v závěru sezóny. Bylo fajn se tady na jednom místě setkat s matadory jiných disciplín motorsportu. Pro mě osobně to byl tak trochu návrat do mého motokárového dětství, kdy jsem na této trati v různých kategoriích kartingu absolvoval nesčetné množství testů a závodů.

 

 

Od té doby se ale okruh posunul zejména v kvalitě povrchu tratě. Snil jsem tehdy o tom, že tady jednou budu závodit s ostrým autem a dnes se mi to fakticky splnilo,“ zavzpomínal Adam Králík na své dětské začátky v motorsportu a dodal: „Mým jediným cílem pro tento závod bylo důstojné rozloučení se sezónou a ukázat svůj závodní Seat Leon všem fanouškům motorsportu.

A přestože s vozem, který je poháněn pouze jednou nápravou, jsem neměl moc papírových šancí, vezu si domů zlatý pohár. Takže radost určitě mám i proto, že vítězstvím jsem vlastně zakončil také loňskou sezónu. Teď už začnou přípravné práce na našem autě pro sezónu 2023.

 

 

FOTO týmu: Matylda Štajfová

 

 

 

Více informací o týmu: www.rabbitracing.cz

Facebook: @rabbitczechracing

Instagram: instagram.com/rabbitczechracing/