Tomáš Vrátný zároveň na Dakaru vstoupí do dalšího SP v rallye.

Tomáš Vrátný startuje do RALLYE DAKAR 2023

Poslední den letošního roku se nese ve znamení startu do Rallye Dakar 2023. Účastní se ho i 3 závodní speciály ostravského týmu FESH FESH. Tomáš vrátný se svou posádkou ta zároveň vstoupí do dalšího ročníku světového poháru v rallye.

Tým Fesh Fesh Tomáše Vrátného je v základním táboře – Sea Campu, který se nachází asi 70 km severně od saudskoarabského Yanbu od 28. prosince. Prošli technickými i administrativními prohlídkami, v rámci testování doladili poslední detaily na závodních kamionech a dnes odstartují prologem do 45. ročníku Rallye Dakar.

„Prolog nebude určitě žádná formalita. Jak jsme se seznámili s tratí, bude to poctivých 13 km závodění v zajímavém terénu. Vždycky říkám, že v prologu se nedá nic moc získat, dá se tam jen ztratit. Letos to bude platit dvojnásob“, říká Tomáš Vrátný, šéf týmu a pilot závodního speciálu Tatra Jamal se startovním číslem 509.

 

 

Jeho vůz bude navigovat Bartlomiej Boba a roli mechanika plní tradičně Jaromír Martinec.

Do závodu zároveň odstartují kamiony s andorsko – českou posádkou Albert Llovera, Margot Llobera a Petr Vojkovský s kamionem Ford Cargo s číslem 523 a litevská posádka s Tatrou Jamal, startovní číslo 514, ve složení Vaidotas Paškevičius, Slavomir Volkov a Tomaš Guzauskas.

Rallye Dakar je zároveň prvním závodem světového poháru v rallye. Tomáš Vrátný se v letošním ročníku světového poháru umístil na třetím místě. Jaké jsou jeho vyhlídky na následující ročník? „Nechci nic předbíhat. Je potřeba to brát krok po kroku.

Teď nás čeká Dakar, pokud půjde vše podle přepokladů, tak bychom se účastnili Abu Dhabi Desert Challenge, která se jede v únoru a pak v říjnu Rallye du Maroc“, plánuje Tomáš Vrátný. „Ale opravdu nic nepředbíhejme, čeká nás nejtěžší Rallye Dakar za posledních několik let“, uzavírá Tomáš Vrátný.

 

na vyhlašování SP 2022

FESH FESH Group podniká v oblasti motorsportu. Zaměřuje se na poskytování motorsportových produktů a služeb – stavba speciálů, pronájem závodní techniky, marketingová činnost a samozřejmě účast na sportovních akcích.

Členové týmu mají bohaté zkušenosti z Rallye DAKAR, Africe Eco Race, Silk Way Rallye, Baja Cross Country a dalších. FESH FESH Group je součástí skupiny OSTRA.