Dennis Waszek s Lamborghini Super Tropheo GTC je rychlý i bez dveří.

Létající dveře

Jel se první sprint na Slovakia Ringu. Domácí Miro Konopka s LMP1 vévodil závodu a za ním se odehrávala bitva vozů Gran Turismo. Dennis Waszek se žlutým Lamborghini Super Tropheo GTC tým GT2 Motorsport držel pozici těsně před Liborem Milotou s Mercedesem AMG GT3.

Zbývalo deset minut do konce. Oba závodníci zrovna projížděli dlouhou rovinkou v prostoru startu a cíle, kde vozy GT dosahují rychlosti přes 250 km/h. A v ten moment se to stalo.

Z Lamborghini náhle vyletěly do vzduchu levé dveře na straně řidiče a roztříštily se o trať. Na trať musel safety car a než se startovní pole sjelo do vláčku, přes kus Waszkových dveří přejel Stanislaw Jedlinski s Ferrari.

 

Navzdory všem předpokladům pokračoval Dennis Waszek v závodě. Spořádaně kroužil za safety carem a jakmile došlo na restart, byl odhodlán dotáhnout svou jízdu do vítězného konce. Ačkoliv notně zpomalil a do kokpitu mu pořádně foukalo, nadále si držel komfortní náskok před Petrem Breckou s Porsche.

Pod šachovnicovým praporkem projel na prvním místě kategorie GTC, ale záhy dostal od sportovních komisařů penalizaci 30 sekund za předjíždění pod žlutými vlajkami, a nakonec z toho bylo sedmé místo v kategorii. I tak posbíral důležité body v jeho cestě za titulem šampiona GTC.

 

 

ESET CUP 2023
08.–09. 04. Oschersleben
29.–30. 04. Hungaroring
20.–21. 05. Red Bull Ring
05.–06. 08. Most
19.–20. 08. Slovakia Ring
09.–10. 09. Brno

 

 

 

Zdroj