Rekordní rok v prodejích pro Volvo.

Rekordní rok v prodejích i podílu na trhu pro Volvo Truck Czech

Automobilový trh čelil v roce 2022 nemalým výzvám: kromě nedostatku komponentů to byly mimo jiné i následky doznívající covidové pandemie z roku 2021. Přesto společnost Volvo Trucks zaznamenala v prodejích nových vozidel historicky neúspěšnější rok za celou dobu své působnosti na českém trhu.

Loňský rok 2022 byl pro Volvo Trucks Česká republika nejúspěšnějším v její dosavadní historii.   Dodáno bylo 1630 nových vozidel, což je nejvíce od roku 1997, kdy bylo otevřeno oficiální zastoupení této tradiční švédské značky na českém trhu. Dosažený tržní podíl pak byl nejvyšší mezi všemi konkurenty v těžké řadě, tedy v kategorii na 16 (18) tun.

Generální ředitel Volvo Group Czech Republic, John Muldoon, ještě doplňuje: “Díky neuvěřitelné práci našich zaměstnanců jsme zvládli nedostatky v dodavatelském řetězci a to v kombinaci s velkou poptávkou po našich prémiových produktech. Toto vše vedlo k tomu, že jsme letos dosáhli rekordního podílu na trhu a zaznamenali jsme fantastický prodejní nárůst.“

Nejprodávanějším modelem zůstává Volvo FH s naftovým pohonem. Úspěchu jsme dosáhli ale i v prodeji nákladních vozidel na elektrický pohon, kde se nám podařilo prodat Volvo FL, FE Electric pro distribuci po městě i první elektrické vozidlo určené pro svoz odpadu.

Nedílnou součástí rekordně úspěšného roku pro Volvo Trucks je i kvalitní servisní síť, kterou jsme v loňském roce rozšiřovali např. o větší parkovací plochy i další servisní stání na Truck Centru v Hradci Králové. Rozšíření se v letošním roce dočká i servis v Havířově.

Velké díky patří ale především našim zákazníkům, i navzdory skutečnosti, že ani oni nemají jednoduché podnikání a z finančního pohledu prochází stejně složitým obdobím jako výrobci nákladních vozidel. “Obchodní úspěch z loňského roku představuje velký závazek vůči našim zákazníkům.

Jsme si plně vědomi skutečnosti, že náš úspěch zásadně souvisí s tím, jak úspěšní jsou oni, proto i nadále uděláme maximum pro to, abychom jim byli silným a stabilním partnerem, s kvalitními produkty a silným zázemím v jejich bezpochyby náročném podnikání,” dodává obchodní ředitel Volvo Trucks Vladimír Sklář.

 

 

 

 

 

Společnost Volvo Trucks poskytuje kompletní přepravní řešení pro náročné zákazníky. Součástí její nabídky je široká škála vozidel pro městskou, regionální, dálkovou, ale i těžkou nákladní přepravu. Zákazníci mohou využít globální sítě obchodních zastoupení čítající 2 200 servisních středisek sídlících ve více než 130 zemích.

Nákladní vozidla Volvo se vyrábí ve 13 zemích. V roce 2021 se celosvětově prodalo přibližně 123 000 nákladních vozidel Volvo.

Stěžejními hodnotami uznávanými společností Volvo Trucks jsou kvalita, bezpečnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Společnost Volvo Trucks je součástí skupiny Volvo Group, která je jedním z největších světových výrobců nákladních vozidel, autobusů, stavebních strojů a lodních a průmyslových pohonných zařízení.

Skupina Volvo Group rovněž poskytuje komplexní řešení pro financování a servis.