Zima se vrací na české hory. Plánujete víkendový výlet ?

Zima se vrací na české hory. Na den na Ještěd či na celý víkend do Krušných hor, Krkonoš, Jizerek či na Šumavu

 V prosinci jsme zažili pár dní sněhové nadílky a pak přišly jarní teploty. Nejen ve městech, ale i na horách. Nyní se zima vrací a s ní sněhová nadílka. Pokud jste milovníci lyží, snowboardu či „pouze“ sněhu a hor, určitě se vyplatí zvážit víkendový výlet na hory.

 

Před letošní sezónou provozovatelé českých skiareálů investovali více než 700 mil. Kč do zlepšení služeb a technologií, a to především s ohledem na ekologickou udržitelnost. Pořídili také nové rolby a čím dál více používají osvědčenou technologii SNOWsat. Ta s pomocí satelitních snímků a GPS ukazuje, kolik sněhu kde leží, což umožňuje mnohem efektivnější hospodaření s přírodním a technickým sněhem. Postupně ji nasazuje stále více lyžařských areálů.

 

K největším investicím patří budování akumulačních nádrží na vodu, jež jsou důležitou cestou k ekologicky udržitelným řešením. Skiareály dále investovaly do digitalizace svých systémů, především v oblasti online prodeje skipasů či rezervace vybavení v půjčovnách. Rozšiřují se i samoobslužné pokladny, v nichž si návštěvníci zakoupí skipasy nebo zaktivují ty pořízené on-line.

Aktuální informace o českých horách zájemci naleznou na portálu holidayinfo.cz, kde se kromě množství sněhu a kilometrů upravených sjezdových tratí, podívají na web kamery z horských středisek. Novinky a průběžně aktualizované tipy na výlety a zimní pobyty jsou k dispozici také na jednom z největších turistických portálů kudyznudy.cz.

Provozuje ho agentura CzechTourism a dozvíte se na něm mimo jiné to, jaká je nejdelší sjezdovka v České republice. Tipovali jste skiareál Klínovec? Správně! Vznikla tam letos úpravou a rozšířením objízdných tras sjezdovky Jáchymovská a měří úctyhodných 3 400 m.

Ne každý má však vlastní vůz nebo na tom svém zimní pneumatiky. Nabízí se možnost vyrazit autobusem či vlakem, ale ta není úplně pohodlná. Je tu však jiná varianta. Využít služby sdílených vozů. Anytime, služba sdílených automobilů se 700 vozy, přináší možnost, jak pohodlně vyrazit do hor i pokud nemáte vlastní vůz.

 

 

Vůz si jednoduše můžete půjčit přes aplikaci, kde najdete volné auto nejbližší vašemu bydlišti. Můžete vybírat z tarifů Den na Ještědu, Víkend v Jizerkách, Krkonošský víkend Víkendové Krušné hory či Víkend na Šumavě. Balíčky zahrnují zapůjčení auta a pohonné hmoty zdarma.

Těšit se může na jízdu vozem Toyota z nabídky dle vlastní volby včetně kombíků, vždy s hybridním pohonem a parkovací kamerou. Více v aplikaci nebo na www.anytimecar.cz.