Junior Matěj Pavlíček bude v roce 2023 startovat s Lambem.

Tým je kompletní. K Jiřímu Mičánkovi míří z ADAC GT4 Matěj Pavlíček

Talentovaný juniorský jezdec Matěj Pavlíček bude v roce 2023 startovat v barvách týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra. S Lamborghini Huracán pojede ve středoevropském okruhovém šampionátu FIA CEZ ve sprinterské kategorii.

Příchod Matěje Pavlíčka završuje plánované rozšíření týmu o juniorský program, který týmový manažer Jiří Mičánek jr. avizoval. „V Matějovi získáváme dalšího talentovaného jezdce, který má zkušenosti z velmi konkurenčních evropských seriálů. Věřím, že s podporou našeho týmu se může stát jedním z nejlepších českých jezdců na okruzích,“ hodnotí Jiří Mičánek jr.

Matěj Pavlíček do týmu přichází týden poté, co Mičánek Motorsport powered by Buggyra oznámil angažmá dalšího nadějného mladého jezdce – Jáchyma Galáše.

 

 

„Oba kluci se znají, vyrůstali spolu na motokárách. Oba mají zkušenosti z evropské úrovně, Matěj z ADAC GT4 a Jáchym z TCR Europe. To jsou oba velmi kvalitně obsazené seriály. Věřím, že s nimi do týmu získáváme jezdce s výjimečným potenciálem,“ říká Jiří Mičánek.

Pro Matěje Pavlíčka znamená přestup do stáje sídlící na Masarykově okruhu krok k „většímu“ autu. Dvě předchozí sezony startoval s KTM X-BOW GT4 týmu RTR projects, v prvním roce s osmi vítězstvími suverénně ovládl kategorii GT4 v ESET Cup, ve druhé pak s týmem vstoupil do seriálu ADAC GT4 Germany.

„I když nám poslední sezona nevyšla, jak jsme si představovali, jezdecky mě ten rok ve velmi konkurenčním seriálu posunul a dal mi velké zkušenosti.

Huracán je výzva, krok výš v této kategorii, modernější a rychlejší auto, které je už docela podobné GT3,“ míní Matěj Pavlíček.

Že se bude Matěj Pavlíček snažit zúročit zkušenosti z loňské sezony v ADAC GT4, plánuje i jeho otec a manažer Michal Pavlíček. „Po těch dvou sezonách jsme cítili, že bychom se chtěli posunout dál a tento plán se sešel se záměrem Jirky Mičánka postavit juniorský tým.

Na týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra oceňuju, že je maximálně profesionální, má taktiku, strategii a vizi. Jsem rád, že se vše sešlo a dohodli jsme se,“ říká Michal Pavlíček s tím, že Matěj z loňské sezony vychází jako zkušenější a silnější pilot.

 

 

„Matěj na sebe upozornil několika až husarskými kousky, kdy byl ve středu pole schopný předjet během svého stintu deset posádek. Pro letošek naším cílem bude, aby se sžil s autem a etabloval se jako jezdec, se kterým soupeři počítají a mají z něho respekt.“

Pavlíček i Galáš nastoupí do celé sezony středoevropského okruhového mistrovství FIA CEZ čítající šest podniků. Startovat budou ve sprinterské kategorii. „Naším cílem je oba jezdce kvalitativně posouvat, samozřejmě ale budeme chtít zajíždět i co nejlepší výsledky,“ hodnotí ambice juniorské dvojice Jiří Mičánek, který už předloni ve svém juniorském programu dovedl k titulu TCR Eastern Europe Michala Makeše.

Letošní sezona odstartuje na začátku dubna v Oscherslebenu, do té doby má tým naplánované ještě dva testy.

 

Buggyra