Filip Salač pojede MOTO2 s týmem Gresini Racing.

QJMOTOR GRESINI RACING VYRAZÍ DO LETOŠNÍHO ŠAMPIONÁTU MOTO2 S ALCOBOU A SALAČEM

Konečně nastal ten okamžik, na který jsme všichni čekali a tím je představení týmu pro rok 2023. Sestava je představena na jedné straně Filip Salač, český jezdec, který loni debutoval v kategorii MOTO2 s Gresini Racing a v Thajsku se jen o vlásek přiblížil vysněnému nováčkovskému vítězství, na druhé straně boxu Jeremy Alcoba, nováček v týmu Moto2, ale zároveň známá tvář rodiny Gresini, s níž v letech 2020-2021 závodil v šampionátu Moto3.

Zářivě červená barva smíchaná s modrou Gresini přivítá společnost QJMOTOR, nového titulárního sponzora týmu Moto2 na příští tři roky. Společnost se sídlem ve městě Wenling (Čína) se specializuje na výrobu špičkových velkoobjemových motocyklů, skútrů a elektrických dvoukolových vozidel.

 

Společnost QJMOTOR, která je již přítomna ve 130 zemích světa, a vybrala si tým Gresini Moto2, aby dále rozšířila viditelnost své značky, jejíž logo bude dobře viditelné na kapotážích motocyklů, kombinézách jezdců, týmových dresech, boxech a panelech kamionů. Zároveň se budou jezdci pohybovat po paddocku na skútrech značky QJMOTOR. Celý tým se nemůže dočkat, až toto dobrodružství společně začne!

 

„Jsem opravdu rád, že můžu začít druhý rok s týmem, který už znám. V roce 2022 jsme odvedli skvělou práci, zejména v posledních několika závodech, a doufám, že budeme moci začít přesně tam, kde jsme skončili. Cílem sezóny bude růst a udělat vše pro to, abych každý závod dokončil v první desítce a získal hodně bodů.

 

Pro mě jako jezdce to bude opravdu důležitý rok, už nejsem nováček a je čas, abych ukázal svůj skutečný potenciál. Nyní se přesunu do Španělska, abych se co nejlépe připravil na první test sezóny. Doufám, že vše půjde podle plánu a že mě čeká stejně fantastická atmosféra jako loni,“ uvedl k nové sezóně český reprezentant Filip Salač.

 

Sezóna týmu Gresini Racing i se Salačem odstartuje v portugalském Algarve 24.-26. března 2023.

 

 

AČR