Rallye Králíky bude v dubnu, Podorlická rally o měsíc později.

Informace k Rallye Králíky 2023

Kalendář soutěží ČMPR pro nadcházející sezónu ještě není uzavřen. O místo na slunci bojuje nový projekt, za kterým stojí pořadatelé úspěšné Podorlické rally. Podaří se jim letos na jaře uspořádat hned dvě rally?

Na úvod to hlavní – termíny. Podorlická rally se bude konat 26. – 27. května, pro Rallye Králíky se pracuje s termínem 28. – 29. dubna. Níže uvádíme vyjádření Libora Kubisty, předsedy Podorlického autoklubu z.s.

Na slavnostním vyhlášení ČMPR za rok 2022 Marek Šimík oznámil snahu pořadatelů z Podorlického autoklubu nahradit Hořovice jinou soutěží. Během podzimu proběhly různé diskuze s vedením ČMPR ohledně změn pro rok 2023, v rámci toho padla i otázka počtu soutěží.

 

Byly uvažovány různé varianty, nakonec jsme se v Podorlickém autoklubu tak dlouho hecovali, až jsme se rozhodli zkusit udělat další soutěž. Jako lokalitu jsme nakonec vybrali pomezí Orlických hor a Jeseníků, tato lokalita už byla jednou rallye zaslíbená, a to při konání dvou ročníků Labské rallye, která se jela jako MČR v rallyesprintech a měla centrum v Žamberku. Její rychlostní zkoušky byly nádherné, takže úvaha byla o nich.

Po prvotním průzkumu situace jsme zjistili, kde se naše snaha setká s úspěchem a kde ne, tím pádem jsme museli improvizovat s úpravou tratí. Velice vstřícně se k našemu záměru postavilo město Králíky, kde plánujeme centrum rallye a její slavnostní start, proto i název soutěže bude I. Rallye Králíky.

Termín soutěže na poslední dubnový víkend je dost šibeniční, ale doufáme, že to stihneme. Jsme v kontaktu s obcemi, přes které jsme naplánovali rychlostní zkoušky a přejezdy závodních automobilů. Setkáváme se se vstřícným jednáním starostů, za což jim velice děkujeme.

 

Co říci na závěr? Držte nám palce, závodní auta připravujte už na konec dubna a doufejme, že se sejdeme na I. Rallye Králíky.

Budeme vás o všem informovat zde, na nově založeném Facebooku Rallye Králíky, nebo prostřednictvím FB ČMPR official.

 

 

Libor Kubista
Předseda Podorlického autoklubu z.s