Nad Brněnskou přehradou vzlétnou dvě stovky dronů.

Nad přehradu podruhé vzlétnou dvě stovky dronů

První velká dronová show v České republice se uskutečnila v roce 2021 právě v Brně v parku na Kraví hoře, kde nebe tehdy rozzářilo 100 strojů. O rok později už pak drony létaly ve dvojnásobném počtu nad Brněnskou přehradou, kam se vrátí i letos. Opět v rámci festivalu IGNIS BRUNENSIS.

„Díky nasazení 200 dronů bude možné, stejně jako vloni, vytvářet i 3D obrazce v okruhu 360°. Termíny show jsou stanoveny na soboty 10. a 17. června, tedy před soutěžními ohňostroji. V případě nepříznivého počasí počítáme s náhradními dny, kterými jsou středy 14. a 21. června, opět před ohňostroji.

Vzhledem k tomu, že půjde o dva různé programy, návštěvníci budou mít znovu možnost hlasovat o tom, který z nich se jim líbil víc. Připravena bude také fotosoutěž,“ uvedl uvolněný zastupitel pro strategický rozvoj, metropolitní spolupráce a integrované územní investice Martin Příborský.

 

„Dronová show této velikosti je výjimečná nejen v rámci České republiky, ale i v regionu střední Evropy. Kromě toho, že nabídne špičkovou podívanou Brňanům, má velký potenciál v oblasti podpory cestovního ruchu a může pravidelně lákat návštěvníky z tuzemska i ze zahraničí,“ připomněla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Žádost o dotaci ve výši 2 000 000 korun dnes projednala Rada města Brna, její poskytnutí pořadateli přehlídky, společnosti SNIP & CO, ještě musí schválit na svém únorovém zasedání Zastupitelstvo města Brna.