Zimní F-Regional : Andrea Kimi Antonelli pokračuje v krasojízdě.

Antonelli pokračuje v krasojízdě i v zimní F-Regional

Podobně jako pro Formuli 4 vypsal Arabský svaz Emirates Motorsport Organization také „Mistrovství Středního Východu Formule Regional“. O pět víkendů se zde střetlo 37 různých jezdců v 15 závodech na tratích v Dubai, Kataru a Abu Dhabí.

 

Text a foto: Roman Klemm

Ve své „cestě ke hvězdám motorsportu“ při tom pokračoval dominátor F4 sezony 2022, Ital Andrea „Kimi“ Antonelli. Junior Mercedesu v Evropské Formuli Regional letos pojede a stal se se třemi triumfy a čtyřmi druhými místy relativně jasně mistrem tohoto přípravného zimního šampionátu. Jezdec stáje Mumbai Falcons (což není nic jiného, než asijská odnož Premy) při tom lehce profitoval ze skutečnosti, že se úřadující mistr Dino Beganovic zúčastnil (z toho dvakrát vítězně) jen úvodních šesti závodů, než začal s testy F3.

Na vynikající druhé pozici zakončil šampionát Taylor Barnard z týmu PHM Racing. Také Angličan letos vlastně pojede v F3 za Jenzer Motorsport a německému týmu (v F-Regional bez kooperace s Charouzem) získal dvě prvenství. Třetí skončil celkově Brazilec Rafael Camara. Antonelliho kolega sice nevyhrál ani jednou, čerpal ale ze své vyrovnanosti a šesti umístění „na bedně“.

 

Po dvou závodech vyhráli Rus Nikita Bedrin (PHM) se Španěly Pepe Martinem (Van Amersfoort) a Mari Boyou (MP), jeden zlatý pohár si domů vezli Nikhil Bohra (R-ace) ze Singapůru a Francouz Sami Meguetounif (MP).

Méně úspěšně dopadla zimní příprava pro nového pilota PHM Racingu by Charouz F2, Američana Bena Benavidese. Na voze stáje MP se na start postavil 12krát a stačil jen dvakrát na 10. pozici v cíli.

 

Výsledek šampionátu Středního Východu F-Regional 2023:

  1. Andrea Kimi Antonelli, Mumbai Falcons 192 b.
  2. Taylor Barnard, PHM 152 b.
  3. Rafael Camara, Mumbai Falcons 131 b.
  4. Lorenzo Fluxa, Mumbai Falcons 122 b.
  5. Mari Boya, MP 107 b.
  6. Joshua Dufek, PHM 105 b.
  7. Nikita Bedrin, PHM 78 b.
  8. Pepe Marti, Van Amersfoort 78 b.
  9. Nikhil Bohra, R-ace 73 b.
  10. Sami Meguantounif, MP 65 b.