Zjednoduší platby mýtného na mostech v Dánsku a Švédsku.

DKV BOX EUROPE nově umožňuje platby mýtného na mostech v Dánsku a Švédsku

  • Palubní jednotka je akceptována na mostech Storebælt (Dánsko) a Øresund (Švédsko)

DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, umožňuje nově hradit poplatky za využívání skandinávských mostů Storebælt a Øresund palubní jednotkou DKV BOX EUROPE.

DKV BOX EUROPE tak pokrývá již 16 mýtných systémů ve 13 evropských zemích. Palubní jednotku lze rychle nainstalovat a zprovoznit díky technologii „plug and play“. Konfigurace a aktualizace probíhají vzduchem prostřednictvím mobilní sítě.   

 

„Zavedením této služby jsme udělali další významný krok na naší cestě k zjednodušení a zautomatizování plateb mýtného pro naše zákazníky a k pokrytí nejdůležitějších tranzitních tras v Evropě jedním zařízením,“ říká Jérôme Lejeune, generální ředitel divize mýtných a refundačních služeb ve společnosti DKV Mobility.

S palubní jednotkou DKV BOX EUROPE lze hradit mýtné v Belgii, Bulharsku, Francii, Itálii, Maďarsku, Německu, Rakousku, Polsku, Portugalsku, Španělsku a Švýcarsku.

Kromě toho umožňuje úhradu poplatků za průjezdy tunely Warnow (Německo), Herren (Německo) nebo Liefkenshoek (Belgie) a nově za využívání mostů Storebælt (Dánsko) a Øresund (Švédsko).

 

DKV Mobility

DKV Mobility je přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách s téměř 90letou historií a cílevědomým růstem. Se servisními kartami DKV Mobility může zhruba 301 000 aktivních zákazníků tankovat a nabíjet svá vozidla v největší akceptační síti pro různé druhy pohonů v Evropě. Zahrnuje okolo 63 000 konvenčních čerpacích stanic, zhruba 413 000 dobíjecích míst a cca 20 000 stanic s alternativními palivy.

DKV Mobility je také předním poskytovatelem řešení pro platby mýtného v Evropě. Zároveň nabízí služby zajišťující mobilitu včetně servisu vozidel na přibližně 30 000 servisních místech nebo inovativní digitální řešení. V rámci finančních služeb je DKV Mobility předním poskytovatelem řešení pro vratky DPH.

DKV Mobility vygenerovala v roce 2021 se svými zhruba 1 700 zaměstnanci transakce ve výši 12 miliard EUR a tržby 492 milionů EUR. Cílem DKV Mobility je směřovat k efektivní a udržitelné budoucnosti mobility.