Koncept vozu DS, navržený jako vysoce výkonná laboratoř

DS E-TENSE PERFORMANCE JE KONCEPTEM ROKU v anketĚ GQ CAR AWARDS 2023!             

  • Koncepční vůz DS E-TENSE PERFORMANCE, navržený jako vysoce výkonná laboratoř, která má urychlit vývoj technologií pro další generace vozů DS Automobiles, získává nové ocenění v anketě GQ CAR AWARDS.
  • DS E-TENSE PERFORMANCE, který navrhnul, vyvinul a vytvořil tým DS Performance, jenž dva roky po sobě získal titul týmů i jezdců ve Formuli E, využívá karbonovou karoserii, dva elektromotory o výkonu 600 kW (815 k) a systém pohonu všech kol.
  • Podvozek, motory a baterie představují inovativní řešení, testovaná pro vývoj budoucích generací 100% elektrických sériových modelů E-TENSE.
  • Všechny nové modely DS budou od roku 2024 pouze elektrické.

Několik týdnů poté, co vůz DS E-TENSE PERFORMANCE získal cenu za inovace v soutěžní přehlídce Chantilly Arts & Elegance Richard Mille 2022, získává v anketě na GQ CAR AWARDS 2023 cenu Koncepční vůz roku. Letošní ocenění je vyhrazeno výhradně elektrifikovaným vozům, která jsou inspirativní, zajímavá, mají renomé v automobilovém světě a porotcům zrychlují tep.

Vůz DS E-TENSE PERFORMANCE navrhnul, vyvinul a vytvořil tým DS PERFORMANCE, jenž dva roky po sobě získal titul týmů i jezdců ve Formuli E.

Během první série testů ujel vůz DS E-TENSE PERFORMANCE již více než 3 000 kilometrů a potvrdil zrychlení z 0 na 100 km/h za 2,0 sekundy! Hnací ústrojí tvoří dva elektrické motory s kumulovaným výkonem 600 kW (250 kW vpředu a 350 kW vzadu), což odpovídá výkonu 815 koní a točivému momentu 8 000 Nm. Tyto dva elektromotory, které přímo vzešly z vývoje DS PERFORMANCE pro Formuli E, nabízejí výjimečnou účinnost.

„Společnost DS Automobiles má tajemství. Když zrovna nepředstavuje elegantní a stylové vozy, ráda trochu zlobí. Svým designérům dává volnou ruku, takže mohou přicházet s nejbláznivějšími nápady a vytvářet velkolepé koncepční vozy, jako je DS E-TENSE PERFORMANCE.

Toto úchvatné kupé s výkonem 815 koní je vybaveno technologiemi Formule E a dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za méně než 2,0 sekundy. Navíc má karoserii v interferenčním odstínu, který se leskne jako krovky brouka.“

Paul Henderson, zástupce šéfredaktora časopisu GQ

 „ Jsme potěšeni, že porota časopisu GQ ocenila dokonalost modelu DS E-TENSE PERFORMANCE, který dává nahlížet do budoucnosti naší značky a našich budoucích sériových modelů. Od roku 2024 budou všechny naše nové modely výhradně 100% elektrické a budou přímo využívat technologie vyvinuté v rámci programu DS Performance pro Formuli E.“

Julie David, generální ředitelka společnosti DS Automobiles UK

 „Motorsport byl vždy nástrojem výzkumu a vývoje. Díky zkušenostem získaným v soutěžích se sériové vozy vyvíjejí. Stejné je to i s koncepčními vozy, které jsou skutečnými technologickými laboratořemi a jejich styl je inspirací pro naši budoucí výrobu. DS E-TENSE PERFORMANCE je dokonalou kombinací zkušeností získaných v soutěžích a projekcí naší budoucnosti.

Tato laboratoř, přímo vzešlá z vývoje pro Formuli E, ilustruje, že stoprocentně elektrické modely DS Automobiles dojdou velmi daleko.“

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance

 

 

Předávání cen GQ Car Awards 2023 se konalo 21. února v Londýně.

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely nová DS 3, DS 4, nová DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France

a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official

 

ilustrační foto