Nový elektrický moped na českém trhu. Žádná smradlavá vykopávka…

Pořádný moped pro 21. století: Česká novinka „mopedix“ vstupuje trh

„Konečně pořádný moped pro 21. století, žádná smradlavá vykopávka,“ představuje nový elektrický moped na českém trhu jeden z jeho otců Jindřich Melichar. Mopedix Electrix je kompletně vyvíjen v Česku, v Česku se také vyrábí většina komponent včetně baterií a probíhá zde i montáž.

Moped s minimalistickým designem má tradiční základy, ale jde směrem inovací a představuje alternativní a ekologický dopravní prostředek. Pod heslem „Zpomal a užívej si!“ je mopedix i nositelem životního stylu.

Český výrobce GOODPED představuje chybějící článek v motoristickém světě: výkonný elektrický moped mopedix Electrix. Naprostou novinku na trhu kompletně vyvíjí a montuje v Česku, kde rovněž vyrábí většinou komponentů včetně baterií.

Výjimečná a obratná motorka, spolehlivý a bezúdržbový stroj, a také alternativní a ekologický dopravní prostředek – nejen tohle je první český elektrický moped mopedix Electrix.

 

„Po třiceti letech jsme zase postavili pořádný moped,“ chlubí se Jindřich Melichar, jeden ze zakladatelů projektu. „Postavili jsme moped na pořádných kolech, s velkým rozvorem, takže se vám nezvedá na zadní. Uveze dva lidi s velkým nákladem a má jízdní vlastnosti jako motorka.

Ale stále má pedály, takže si můžete přišlápnout, když je třeba.“ Na vývoji mopedixe spolupracoval výrobce mimo jiné s experty z Technické univerzity v Liberci či Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze.

Mopedix Electrix je jediný opravdový moped pro 21. století: má výkonný 3kW elektrický motor s rekuperací v kombinaci s funkčními pedály, pořádné hydraulické kotoučové brzdy vpředu i vzadu, 19“ kola – největší ve své kategorii – pro pohodlnou jízdu i přes výmoly, praktický nosič třeba na basu piv nebo sedlo spolujezdce, přední LED světlomet se třemi režimy svícení…

Minimalistický design s minimem plastů podtrhuje bytelná ocelová konstrukce a poctivé řemeslné zpracování. Start-up vyvíjí i vlastní systém ozvučení s možností volby tichého režimu nebo zvuku, který jde za plynem – mopedix je díky němu bezpečnější a ještě zábavnější.

Mopedix Electrix je výjimečná a obratná motorka, která překvapí jízdními vlastnostmi, velikostí a důstojností, a zcela nečekaně tak dává kategorii moped úplně nový rozměr.

 

Mopedix poprvé na veletrhu Motocykl (PVA Expo Praha Letňany, 2.–5. 3. 2023)

Mopedix Electrix se veřejnosti poprvé představí na veletrhu Motocykl v Praze, kde si ho bude možné i osobně vyzkoušet. Stánek značky najdete v hale 3, pod číslem 3A8, kde budou k dispozici i zakladatelé a tvůrci projektu.

Pro mopedix Electrix je taky možné hlasovat v anketě o Motocykl roku 2023 (kategorie skútry).

Více informací najdete  ZDE. V případě zájmu o fotografie v lepším rozlišení nebo o další informace nás neváhejte kontaktovat. 

www.mopedix.cz

PR