Po pauze se vrací oblíbený freestyle motokrosový seriál. I s Filipem Podmolem.

Freestylová série NIGHT of the JUMPs se vrací. Uspět chce také Filip Podmol!

Po delší pauze se oblíbený freestyle motokrosový seriál vrací na scénu. NIGHT of the JUMPs startuje už v pátek v německém Berlíně a chybět u toho nebude ani Filip Podmol. Druhý díl se pak na stejném místě uskuteční v sobotu. Bojovat se bude o titul mistra světa v jednotlivcích, soutěže budou probíhat v Best Whipu, v Synchru, ale také o nejlepší trik.

A dojde také na souboj reprezentačních týmů. „Jedná se o tradiční akci při které je skvělá atmosféra, v Německu freestyle motokros milují. Rád bych bojoval o šampiona NIGHT of the JUMPs a třeba s parťáky uspěl v soutěži týmů,“ prohlásil Filip Podmol, který nedávno ovládl exhibici v Kielu.  

 

NIGHT of the JUMPs se letos nepojede pod hlavičkou FIM, i tak půjde o velkolepou zábavu a hlavně o prestižní souboje. Vždyť k vidění bude mistr světa a zlatý medailista z X-Games Luc Ackermann, který oslaví comeback. V minulém roce v Berlíně si totiž přetrhl křížový vaz v koleni. Nyní už je opět připraven na svá legendární dvojitá salta.

Společně v týmu s ním pojede Kai Haase z Berlína, ale také speciální host David Rinaldo z Francie. To český tým bude ve složení Filip Podmol, Matěj Česák a Petr Pilát. Závodit bude také tým ze Španělska.

 

Tahle sestava a další jezdci představí nejlepší freestyle motokrosové triky. „Trénoval jsem nedávno u Francouze Rinalda a jsem dobře připravený. Chci být hodně často na stupních vítězů,“ vyhlásil Filip Podmol, jehož bratr Libor tuhle sérii v roce 2010 vyhrál.

Kromě freestyle motokrosařů budou k vidění jezdci na horských kolech a BMX. Série NIGHT of the JUMPs pak bude mít zastávku 25. března v Mnichově a 20. května v Mannheimu.