Cena průměrné ojetiny vyšplhala na 553 tisíc korun.

Značka Das Welt Auto loni prodala 15 042 aut, cena průměrného vozu vyšplhala na 553 tisíc korun

  • Za loňský rok se v síti Das WeltAuto prodalo 15 042 ojetých vozů
  • Razantně se zvýšila průměrná cena ojetého vozu: 553 000 Kč
  • Nejprodávanější značky: Škoda, Volkswagen a Audi
  • Téměř polovina prodejců Das WeltAuto disponuje krytými showroomy
  • Sesterský program Audi Approved :plus pro prémiové Audi roste

  Das WeltAuto, program prodeje prověřených ojetých vozů s důrazem na nejvyšší úroveň zákaznických služeb, bilancoval vstup do třetího desetiletí svého působení na českém trhu: prodejci Das WeltAuto za rok 2022 předali zákazníkům celkem 15 042 ojetých vozů. Původní plány sice nedošly naplnění, nicméně vzhledem k okolnostem je pokles o 10 % velice dobrý výsledek, za který zástupci značky děkují nejen obchodníkům značky, ale hlavně zákazníkům.

 

 

„Přestože v síti Das WeltAuto došlo za rok 2022 k celkovému poklesu prodejů ojetých aut, zůstáváme v bilancování, vzhledem k celkové tržní a geopolitické situaci pozitivní. Navíc nám dělá radost, že se zvyšuje zájem našich zákazníků o zánovní, moderní, bezpečné a ekologické vozy, což můžeme deklarovat na zvyšující se průměrné ceně u obchodovaných vozidel (553 000 Kč).

Největší zájem jsme registrovali u značek Škoda (6 183 ks), Volkswagen (3 962 ks) a Audi (1 025 ks). Z exkluzivnějších značek zmíním například 109 prodaných ojetých vozů Porsche nebo 12 Bentley – každý měsíc jeden, což je opravdu mimořádné, “ říká Mirka Cimrová, vedoucí divize Das WeltAuto společnosti Porsche Česká republika.

„Letos bychom rádi udrželi prodejní čísla na stejné úrovni a maximálně se zaměřili na nastavený trend zvyšování kvality prodejní sítě. Rádi bychom se posunuli v programu Audi Approved :plus, zvýšili počet zastřešených showroomů a svoji pozornost chceme ještě více zaměřit na elektromobily, nabíjecí infastrukturu u našich prodejců a také jejich specializaci v oblasti elektromobility,“ dodává Cimrová.

 

Loni se síť Das WeltAuto rozrostla na 50 autorizovaných partnerů, přičemž téměř polovina z nich je vybavena krytými showroomy pro vyšší zákaznický komfort. Nové pobočky se otevřely například v Karlových Varech (Auto Palace KV) a Sokolově (Manfred Schöner). Sesterský program prodeje prémiových ojetých vozů Audi Approved :Plus ve svých třech provozovnách zobchodoval 308 automobilů Audi s certifikací AAP.

„Pro rok 2023 chceme síť Audi Approved :Plus rozšířit o nové partnery, protože naši zákazníci evidentně cílí na mladé vozy vyšší úrovně,“ nastiňuje Mirka Cimrová.

 

 

Zákazník najde u značky Das WeltAuto nejen odborníky na značky koncernu Volkswagen, s perfektní znalostí prodávaných produktů, ale také jejich autorizovaný servis a další benefity plynoucí ze zařazení pod import Porsche ČR.

Prodejci Das WeltAuto od loňska například nabízí ke svým vozům věrnostní zákaznickou kartu MyCard plnou bonusů, exkluzivní financování Chytře od společnosti Volkswagen Financial Services, zvýhodněné balíčky autorizovaného předplaceného servisu, akční ceny na servisní prohlídky nebo prověření Cebia certifikaci k prodávaným automobilům, dokládajícím jeho historii.

 

Das WeltAuto je globálním programem prodeje ojetých vozů primárně značek koncernu Volkswagen s centrální podporou. Na českém trhu si mohou zákazníci vybírat z široké nabídky několika tisíc prověřených, kvalitních a spolehlivých ojetých automobilů nejen koncernových značek.

Nákup a prodej ojetého vozu v síti Das WeltAuto je přitom plně srovnatelný s nákupem nového vozu u autorizovaných prodejců díky důkladně školeným prodejcům a nadstandardním zákaznickým službám, mezi něž patří minimálně roční záruka od data prodeje (do 5 let stáří a nájezdu 150 000 kilometrů s ověřeným stavem na základě podrobné technické prohlídky).

 

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.