FIM MS sajdkár odhalilo kalendář i nového promotéra.

FIM mistrovství světa sajdkár má nového promotéra a již je znám i kalendář pro sezónu 2023

 Mezinárodní motocyklová federace FIM převádí organizaci mistrovství světa sajdkár na nového partnera – společnost Motor Presse Stuttgart.

 

Motor Presse Stuttgart s okamžitou platností přebírá organizaci mistrovství světa sajdkár. Shodly se na tom Mezinárodní motocyklová federace FIM a Motor Presse Stuttgart. Smlouva, která je zpočátku platná na jeden rok, poskytuje možnost jejího prodloužení až do roku 2026 včetně. Partnerství podepsané na konferenci FIM v Lille stanoví, že série 2023 bude součástí minimálně pěti a maximálně deseti závodních víkendů.

Jako požadavek byl stanoven minimální počet účastníků 14 týmů. Perspektivně se má šampionát rozšířit i mimo Evropu.

 

 

 

Jorge Viegas, prezident FIM: Věříme, že jsme v Motor Presse Stuttgart našli skvělého partnera pro propagaci mistrovství světa sajdkár a jeho představení novému publiku. Není pochyb o tom, že Motor Presse Stuttgart má zkušenosti a dovednosti, aby dodalo této sérii skutečnou hodnotu a zvýšilo standardy v této jedinečné disciplíně.

FIM je připravena poskytnout nezbytnou podporu, aby zajistila, že tento nový vztah bude úspěšný pro všechny zúčastněné, včetně týmů a jezdců, kteří budou tuto zprávu potěšeni.“

 

Dr. Andreas Geiger, jednatel Motor Presse Stuttgart: „Po mezinárodním německém motocyklovém šampionátu (IDM) se nám nyní podařilo stát se také pořadatelem mistrovství světa sajdkár. Je to důležitý krok pro nás jako organizátora, ale také velký kompliment našemu osvědčenému týmu kolem Normana Broye.“

 

Normann Broy, vedoucí Motorsportu Motor Presse Stuttgart:Motor Presse Stuttgart je potěšeno, že se bude moci v příštích několika letech starat o mistrovství světa sajdkár jako promotér. S mnoha držiteli titulů z německy mluvících zemí má tato disciplína na našich trzích velmi úspěšnou historii.

Jako mediální společnost bychom rádi zvýšili zájem o tuto kategorii a posílili tak její ekonomickou základnu. Děkujeme FIM za důvěru v naši profesionalitu.“

 

 

Motor Presse Stuttgart je mediální společnost založená v roce 1946 se sídlem ve Stuttgartu. Její portfolio zahrnuje více než 30 mediálních značek (časopisy, webové stránky, video kanály) v segmentech mobility, sportu a životního stylu.

Motor Presse Stuttgart zaměstnává kolem 600 lidí. Motor Presse Stuttgart je od sezóny 2018 pořadatelem Mezinárodního německého motocyklového šampionátu ( IDM ).

 

 

Kalendář FIM SIDECAR WORLD CHAMPIONSHIP 2023:

 

12. – 14. 5. Sachsenring (IDM)

16. – 17. 6. Spa-Francorchamps (24H SPA EWC MOTOS)

23. – 25. 6. Autodrom Most (IDM)

04. – 06. 8. Red Bull Ring (IDM)

18. – 20. 8. Assen (IDM)

07. – 08. 10. Oschersleben (Sidecar Festival)

27. – 29. 10. Estoril

 

Jak vidno, v sezóně 2023 bude mistrovství světa sajdkár převážně součástní velmi kvalitního německého mistrovství silničních motocyklů IDM (ve čtyřech případech). jednou se koná v rámci úžasného mistrovství světa vytrvalostních motocyklů v Belgii (24H SPA EWC MOTOS), naopak se tentokrát nepojede ve Francii při 24 Heures Motos v Le Mans a prozatím vypadly tradiční zastávky minulých ročníků Pannoniaring a Grobnik.

Dodejme, že na Autodromu v Mostě budou mít fanoušci 23. – 25. června možnost spatřit další podnik mistrovství světa, tentokrát tedy půjde o sajdkáry, které byly v minulosti velmi oblíbenou a atraktivní součástí Grand Prix silničních motocyklů v Brně.

Na závěr popřejme, aby se této krásné motoristické disciplíně akrobatů na tříkolových vozících pod vedením nového promotéra dařilo a doufejme, že startovní listiny budou nabitější, než tomu bylo v nedávné minulosti.

 

 

Text a foto: David Vychopeň / Motor MAX

 

 

 

Zdroj: IDM Presse