ENDURO pod vlajkami CAMS v sezóně 2023.

CAMS ENDURO 2023 – Praktické informace

ENDURO pod vlajkami CAMS. Co nás čeká v letošním roce?

UZNÁVÁNÍ LICENCÍ / REGISTRACÍ

Po jednání s ČAM (Českým amatérským motosportem), zástupcem Středočeského KP- Motul MX Racing, s Jihočeským Krajským přeborem, Plzeňským přeborem – VVL BO – Motoroil Cup a Tomanon Cupem budou od letoška uznávány vzájemně licence Enduro CAMS, ČAM a Registračních karet ke zmíněným motokrosovým seriálům středních, jižních a západních Čech.

ZMĚNY V ŘÁDECH

 

Není jich mnoho, ale jedna zásadní tu je. V Enduro sprintech je nově zakázána jakákoliv cizí pomoc vyjma mytí číslových tabulek a sponzorských samolepek v servisní zóně – ČK se servisem. Vše, kromě zmíněného, si musí jezdec na svém motocyklu udělat sám, a to včetně čištění řetězu či blatníku zevnitř.
Toto najdete v řádech, které byly VV DE CAMS schváleny a jsou k dispozici zde. Změny jsou označeny červeně. Ostatní změny se týkají mírného zvýšení startovného a cen licencí.

LICENCE JEZDCŮ

Nově již neposílejte žádosti poštou, ale jen e-mailem na info@motocams.cz a originál si uschovejte po celou sezónu pro případnou kontrolu. Lékařská prohlídka platí od 1.12.2022 po celý rok 2023.

I nadále bude možnost licenci vyřídit na místě při přejímce, zpoplatněno částkou 200 Kč.

Stejně jako v minulosti bude uznána prohlídka pro držitele jiné národní licence než CAMS a jezdci s mezinárodní licencí budou zproštěni poplatků.

 

Ke startům v závodech DE CAMS je zapotřebí mít zanominované startovní číslo na www.countrycross.cz.

Hobby jezdci, kteří startují v závodech Cross Country, si číslo neregistrují (dostanou od pořadatele). Pro Enduro sprint je nutná registrace startovního čísla i pro Hobby jezdce.

LICENCE TEAMŮ

 

Pokud chcete, aby byl u jména jezdce uváděn i váš team, pak je nutné vyplnit žádost o licenci teamu (včetně seznamu jezdců) a zaplatit příslušný poplatek. Licenci najdete zde.

Pro týmy, které nebudou mít splněny požadované podmínky, dojde k 15.3. 2023 k odstranění z aktuální nominační listiny a jejich následné zadávání může mít vliv na uvedení na prvním podniku.

REGISTRACE DO ZÁVODŮ ENDURO SPRINTŮ

Pro přihlášení k Enduro sprintu budou mít časovou přednost Licenční jezdci!

Po určitou dobu (budete informováni – obvykle 10 dní) budou mít jezdci s licencí možnost zaregistrovat se a zároveň povinnost zaplatit startovné předem. Po selekci těch, kdo včas startovné nezaplatí, bude registrace uvolněna i pro Hobby jezdce. Nejpozději v úterý před závody bude startovní listina opět selektována od těch, kdo neuhradí poplatek. Tím se uvolní další místa do závodu.

Tyto informace se dozvíte v Propozicích k podniku viz kalendář Enduro včetně platebních údajů.

POČÍTÁNÍ VÝSLEDKŮ 2023

Bude uplatňován systém bonifikací a především „škrtání“. Při předpokládaném počtu 10 závodů Enduro sprintu, bude počítáno 8 nejlepších výsledků + bonifikace.

Postupy a sestupy zůstávají stejné jako v minulosti. Postupuje vždy vítěz kategorie, pokud má seriál alespoň 4 podniky. Ostatní mohou postoupit dobrovolně.

Přestup mezi kategoriemi není považován za postup. Jde o hodnotu typu licence nikoliv zda jde o E1 či E2 atd.

Vše se dozvíte včas v Soutěžním systému, dle kterého se každá sezóna divize odehrává.

 

Stejně jako vloni, i v letošní sezoně se budeme snažit o kvalitní závody, na které jste u CAMS zvyklí. I s vaší pomocí chceme úroveň zvyšovat a zkvalitňovat.
Veškeré informace budou dostupné po celou sezonu na oficiálním webu CAMS www.motocams.cz , prostřednictvím facebookového profilu CountryCross ČR a mailingem.

U e-mailů bývá občas problém s doručováním, buďte tedy sami aktivní vyhledáváním informací dle kalendáře, včas se zajímejte, případně se ozvěte na jirikucera@atlas.cz, či tel. číslo Jiří Kučera 777 691 208.

Jménem svým i VV DE CAMS Vám přeji úspěšnou sezónu 2023.

Jiří Kučera

CROSS COUNTRY Šiklův mlýn se pojede 15. – 16. dubna.