Už čtvrtstoletí je součástí závodů silničních motocyklů slovenský MACO RACING.

MACO RACING TEAM SLAVÍ 25 ROKŮ

Už celé čtvrtstoletí je součástí závodů silničních motocyklů slovenský tým MACO RACING,  který v roce 2023 vstoupí do již 21. sezóny mistrovství světa vytrvalostních motocyklů FIM ENDURANCE WORLD v nejprestižnější kategorii Formula EWC.

 

 

Na stroji YAMAHA YZF-R1, která opět ponese startovní číslo 14, se budou střídat Francouz Enzo Boulom, australský jezdec Anthony West a mladý maďarský pilot Bálint Kovács, který se k týmu připojil poté, co se úspěšně představil při loňské čtyřiadvacetihodinovce Bol d’Or. Maco Racing Team získal během svého působení v EWC nespočet umístění na stupních vítězů, i výsledků v TOP 5 a byl také nejlepším soukromým týmem šampionátu, když v celkovém pořadí skončil šestý. Podobných cílů bude chtít dosáhnout i nadcházející sezóně. 

„Složení týmu má velký potenciál, všichni tři jezdci s námi již spolupracovali, takže víme, do čeho  jdeme a na co máme,“ řekl Martin Kuzma, majitel Maco Racing Teamu. „Určitě budeme chtít stavět na nejlepších výsledcích našeho týmu a naším cílem je, tyto výsledky ještě zlepšit.“

 

 

Kromě mistrovství světa EWC bude tým soutěžit v závodech šampionátu Alpe Adria, kde ve třídě Superstock 1000 pojede Čech Ladislav Chmelík a Slovák Tomáš Svitok. 

Spolu s nimi bude ve třídě Supersport 300 startovat Lukáš Végh a stejně jako vloni se vybraných víkendů Alpe Adria zúčastní Enzo Boulom.

 

V Maco Racing Junior Teamu se v mezinárodních mistrovstvích Slovenska představí Matias Baláž a Simon Végh (třída PW50), Lucián Végh (MiniGP 110) a Marko Kuzma v třídě Pitbike.

 

V galerii jsou použity fotografie z těchto okruhů: Automotodrom Brno, Autodrom Most, Motorsport Arena Oschersleben, Slovakia Ring, Spa-Francorchamps

 

 

 

 

 

Zdroj: FIM EWC

Foto: David Vychopeň / Motor MAX