Stříbrný brněnský start Adama Králíka. A nyní směr Francie na Col Saint Pierre.

Úspěšný brněnský start Adama Králíka do vrchařské sezóny 

Tým Rabbit Czech Racing si z úvodního podniku Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu, konaném na Automotodromu Brno, přivezl hned dva poháry za pódiová umístění v kategorii 5. V sobotu obsadil jezdec Adam Králík skupinové druhé místo a v neděli dojel třetí.         

Přibližně šest desítek jezdců letošního premiérového podniku, startujících se svými závodními speciály na okruhu v Brně, si své výsledky započítalo do klasifikace MČR v závodech automobilů do vrchu. A stejně jako vloni se museli jezdci v Brně vyrovnávat nejen s nástrahami tratě, ale také s rozmanitostí počasí, které vedle nízkých teplot přineslo několikrát i dešťové přeháňky. Trať o celkové délce 2 435 metrů s převýšením 73 metrů zůstala i pro letošek v nezměněné konfiguraci.

Tým Rabbit Czech Racing jezdce Adama Králíka přijel do Brna s cílem navázat na své úspěchy z roku 2022, kdy ve vrchařské skupině 5 získal vedle celkově čtvrté pozice v domácím šampionátu také cenný bronz v seriálu FIA European Hill Climb Championship.      

 

 

Situaci však částečně zkomplikovala pozdní dodávka některých nových dílů do týmového speciálu SEAT Leon FR. První i druhý sobotní trénink tak využil Adam Králík pro otestování novinek na svém voze, především pak zcela nové převodovky postavené na míru v dílnách Kalmar Motorsport. Bohužel utržený silentblok na převodovce negativně ovlivnil jeho čas v prvním tréninku.

V následných dvou odpoledních závodních jízdách ale předvedl Adam velmi vyrovnaný výkon a celkovým časem 2:53.10 obsadil pěkné druhé místo ve skupině 5.

 

Nedělní tréninková a první závodní jízda se odehrály za deště a na starších pneumatikách do mokra se Adamovi už tolik nedařilo nalézt sobotní tempo. Bohužel nabranou ztrátu z dopoledne se mu ve dvou odpoledních závodních jízdách na suchu už nepodařilo získat zpět. Se součtem dvou nejrychlejších časů 2:53.58 tak nakonec obsadil pódiovou bronzovou příčku. Dva poháry a také získané první body do celkové klasifikace domácího šampionátu z obou dnů jsou však rozhodně důvodem ke spokojenosti. 

 

„Z Brna odjíždíme s celkovým výsledkem spokojeni, a to zejména proto, že jsem vlastně neměl možnost auto před začátkem sezóny důkladně otestovat, vlivem pozdní dodávky některých dílů. Musím ale uznat, že nová převodovka v našem autě je velký posun vpřed a v porovnání s původní sériovou verzí se nedá srovnat.

Samozřejmě stále si ještě zvykám na trochu jiný styl řazení,“ hodnotí zásadní změnu na voze říčanský Adam Králík a dodává: „I přes drobný problém se silentblokem v tréninku se mi sobota celkem povedla. V neděli už to bylo horší, protože dopoledne pršelo a já měl k dispozici pouze starší gumy do mokra z loňska, které mě tolik na vodě nepodržely.

Ale i v této věci dojde u nás v týmu už brzy k zásadní změně, kterou představíme na prvním závodě evropského šampionátu ve Francii. 

 

Příštím startem týmu Rabbit Czech Racing bude 49. ročník závodu Col Saint Pierre ve francouzském St. Jean du Gard, první podnik seriálu FIA European Hill Climb Championship. Termínem konání je 14. – 16. duben 2023.          

 

Více informací o týmu: www.rabbitracing.cz

Facebook: @rabbitczechracing

Instagram: instagram.com/rabbitczechracing/