Model 408X a koncept Peugeot Inception se odhaluje je v Šanghaji.

Peugeot představuje na šanghajském autosalonu model 408X a koncept Peugeot Inception

Peugeot, který pokračuje v uvádění nového modelu 408 na mezinárodní trhy, na mezinárodním autosalonu v Šanghaji představí od 18. do 27. dubna čínský model 408X. Poprvé v Asii je v Šanghaji vystaven také Peugeot Inception Concept, který ilustruje vizi budoucnosti značky.

 

ALLURE: S vozy 408X a Peugeot Inception Concept demonstruje značka Peugeot před čínským publikem svou kreativitu.

EXCELLENCE: Model 408X se vyrábí v Číně v závodě Dongfeng Peugeot v Čcheng-tu.

ÉMOTION: Model 408X s kabinou Peugeot i-Cockpit a hybridními motory v sobě spojuje potěšení z jízdy s efektivitou.

 

Nový model 408X/[1], který je stejně nečekaný a inovativní v Asii jako v Evropě, je jednou z hlavních hvězd 20. mezinárodního autosalonu v Šanghaji (Auto Shanghai 2023). Nový Peugeot 408X, vůz určený na světové trhy, je důkazem kreativity designérů a konstruktérů značky Peugeot, kteří přišli se siluetou fastbacku na samotném vrcholu segmentu C, jež nemá v historii značky ani na současném globálním automobilovém trhu obdoby.

V Číně a Asii, stejně jako v Evropě, je Peugeot 408X prvním svého druhu.

 

Peugeot 408X je rovněž důkazem technické dokonalosti značky Peugeot zaměřené na efektivitu. Díky nejnovější generaci kabiny Peugeot i-Cockpit a špičkovým technologiím přináší model 408X neobyčejné zážitky z jízdy.

Peugeot 408X se vyrábí v závodě Dongfeng Peugeot v Čcheng-tu ve střední Číně. Peugeot 408X, který se v zemi prodává již od ledna, vzbuzuje zájem u velkého počtu zákazníků.

Na mezinárodním autosalonu v Šanghaji vystaví Peugeot poprvé v Asii také Peugeot Inception Concept. Tento koncepční vůz, který byl ve světové premiéře představen na veletrhu elektroniky CES v Las Vegas letos v lednu a poté prezentován v Evropě, je realistickým vyjádřením optimistické vize budoucnosti značky Peugeot.

Díky novému designovému jazyku, který umocňuje jeho atraktivní vzhled šelmy, revolučnímu pojetí interiéru a příslibu nevídaných jízdních zážitků otevírá Peugeot Inception Concept novou éru a ztělesňuje vizi značky z hlediska budoucích elektromobilů.

Linda Jackson, generální ředitelka značky Peugeot, na mezinárodním autosalonu v Šanghaji prohlásila: „Jak Peugeot 408X, tak Peugeot Inception Concept jsou dokonalými ukázkami schopnosti značky Peugeot inovovat a skvěle ilustrují všechny tři hodnoty značky: Allure, Emotion, Excellence. Oba tyto velkolepé vozy představí čínským zákazníkům značku Peugeot v novém a mimořádně atraktivním světle.“

 

 

Peugeot: Peugeot je globální kreativní špičková nespecializovaná značka. Jejím novým sloganem, který se odráží v každém z jejích modelů a služeb, je Power of Allure. Mezi její hlavní hodnoty patří Allure (perfektní vzhled), Emotion (instinktivní potěšení z jízdy) a Excellence (nekompromisní kvalita a snadné ovládání). 

Značka Peugeot, která je zastoupená ve více než 130 zemích světa, v roce 2022 prodala více než 1 050 000 vozů. Do roku 2025 budou všechny její modely, osobní i užitkové, elektrické. Projekt Peugeot E-Lion představuje 360° přístup k dosažení cíle nulových emisí uhlíku do roku 2038.

Elektrifikovaný Peugeot 9X8 Hypercar, který demonstruje vášeň značky pro motoristický sport, se účastní mistrovství světa ve vytrvalostních závodech (WEC), včetně závodu 24 hodin Le Mans.

 

         [1] Nový Peugeot 408 nese v Číně označení 408X, protože v nabídce Peugeot v této zemi již model s názvem 408 existuje.