Kuchařský kufr navržený podle požadavků michelinského šéfkuchaře.

Kuchařský kufr: cestovatelské umění ve francouzském stylu s ds AUTOMOBILES              

  • Kuchařský kufr DS Automobiles, který navrhlo studio DS DESIGN STUDIO PARIS a vyrobila firma La Malle Bernard, symbolizuje cestovatelské umění ve francouzském stylu.
  • Kuchařský kufr, který byl navržen podle požadavků michelinského šéfkuchaře Juliena Dumase, gastronomického ambasadora společnosti DS Automobile, ukazuje to nejlepší z know-how výroby luxusního koženého zboží v ultra limitované edici deseti kusů, které budou brzy k dispozici v lifestylovém butiku DS Automobiles.
  • Každý kufr může být personalizován tak, aby odpovídal modelu zákazníka, a může být označen jeho iniciálami.
  • Kuchařský kufr doprovází uvedení kolekce ESPRIT DE VOYAGE, která je k dispozici u modelů DS 4 a DS 7. Obohacuje zážitky z cestování a zaměřuje se na gastronomii a setkávání s producenty a prvotřídními surovinami.

 

Společnost DS Automobiles vzdává hold gastronomii, která je nezbytnou součástí cestovatelského umění ve francouzském stylu. Společně s uvedením modelů DS 4 ESPRIT DE VOYAGE a DS 7 ESPRIT DE VOYAGE představuje pařížská značka svůj kuchařský kufr.

Společnost DS Automobiles, která vsadila na estetický a kulturní přístup k cestování, se rozhodla spolupracovat se společností La Malle Bernard a společně vytvořily tuto exkluzivní edici kuchařského kufru.

Tento nový okouzlující prvek byl vyvinut ve spolupráci s michelinským šéfkuchařem Julienem Dumasem, který položil důraz na eleganci a smysl pro estetiku. Kuchařský kufr podporuje poznávání místních kultur, setkávání a provozování cestovatelského umění ve francouzském stylu, pro větší zážitky, autentičnost a kvalitu cestovních zážitků.

„Náš kuchařský kufr byl navržen pro sdílení. Myšlenkou je naplnit ho různými surovinami, abychom podpořili místní výrobce, kteří vytvářejí gastronomii. Díky němu se můžete setkat s lidmi, kteří stojí v samotném centru vynikající kvality významné části francouzského dědictví.

. Béatrice Foucher, generální ředitelka DS Automobiles

 

Kuchařský kufr DS Automobiles, na němž se podílelo studio DS DESIGN STUDIO PARIS, Julien Dumas a firma La Malle Bernard, je vyroben z vysoce kvalitních materiálů s kůží nappa na vnější straně – v odstínu Šedá Perle shodném s odstínem kolekce ESPRIT DE VOYAGE – a Alcantarou® na vnitřní straně, která pokrývá panely vyrobené z dřevěných topolových sudů. Kufr je opatřen plasticky vyvedeným podpisem ESPRIT DE VOYAGE.

Také detaily nesou podpis ze studnice savoir-faire značky – rukojeti s gilošovaným dekorem s motivem Clous de Paris, spony jako poniklované šperky a ručně šité kožené řemínky rukojetí. Každý kufr ručně navrhli mistři firmy La Malle Bernard specializující se na výrobu zavazadel a vyžádal si několik desítek hodin práce.

Na přípravě kuchařského kufru se jako gastronomický ambasador společnosti DS Automobiles aktivně podílel michelinský šéfkuchař Julien Dumas.

„ Pravidelně se setkávám s producenty a zemědělci, kteří mají jedinečné zkušenosti. Z našich setkání si přivážím produkty, s nimiž pracuji. Ve své kuchyni v restauraci Bellefeuille v pařížském hotelu Saint James je pak používám co nejpřirozenějším způsobem a zároveň šetřím životní prostředí. Tento kuchařský kufr v mém voze DS 7 je skvělým pracovním nástrojem.“

Julien Dumas, gastronomický ambasador společnosti DS Automobiles

Kuchařský kufr byl v úzké spolupráci s Julienem Dumasem navržen s širokou škálou nádob a důležitých doplňků:

  • Tři zkumavky
  • Láhev s olivovým olejem
  • Dvě velké sklenice s uzávěrem
  • Šest menších sklenic s uzávěrem
  • Krájecí prkénko z ořechového dřeva
  • Krájecí nůž od nožíře Patricka Bonneta
  • Nabíračka na med
  • Vývrtka
  • Zápisník a pero

 „Když jsem kufr navrhoval, měl jsem na paměti různé ingredience a cesty k mým dodavatelům. Použil jsem láhev na olej a naplnil ji olejem z pražených vlašských ořechů z pohoří Massif central, sklenice jsem využil na sušené a uzené pstruhy a kaviár z mořských řas, zkumavky na semena tromínu, sušené mořské řasy a čerstvé bylinky.

Ve sklenicích jsem přivezl tatarák z mořských řas, sušeného pstruha, sušené hřebenatky a jablečný ocet z pařížského regionu a Bretaně, zejména od Jean-Marie a Valérie Pédronových.

Julien Dumas, gastronomický ambasador společnosti DS Automobiles

Kuchařský kufr DS Automobiles vyrábí firma La Malle Bernard, nejstarší stále fungující výrobce dřevěných krabic a kufrů ve Francii, která je nositelem francouzského označení Entreprise du Patrimoine Vivant pro podniky, jež jsou součástí francouzského živého dědictví. Majitelé Jules Bernard a Caroline Simon pracovali v dílně založené v Paříži v roce 1846 pro tehdejší největší obchodní dům Grands Magasins du Louvre.

Na počátku 20. století se společnost La Malle Bernard proslavila svými černě potaženými kufry, určenými k přepravě a prezentaci zboží všech tvarů a velikostí. Ve 30. letech 20. století se firma La Malle Bernard specializovala na výrobu automobilových kufrů určených na střechu nebo do zadní části vozu. Tyto kufry byly vyráběny na míru a byly potaženy plátnem, které mělo stejnou barvu karoserie.

Dovnitř se obvykle vešla dvě zavazadla. Toto uspořádání umožňovalo cestujícím nechat kufr pevně spojený se zadní částí vozu a jednoduše si vzít obě ochráněná zavazadla s sebou. Tradiční rodinný podnik La Malle Bernard má dodnes butik v Paříži a jeho dílny se nacházejí v Normandii.

Tato velmi limitovaná edice kuchařského kufru DS Automobiles bude brzy k dispozici v lifestylovém butiku DS Automobiles pro vášnivé gurmány za cenu 4 000 eur. Každý kufr může být personalizován tak, aby odpovídal modelu zákazníka, a může být označen jeho iniciály.

  

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí přiblížit zákazníkovi umění cestování ve francouzském duchu. Díky výjimečným produktům, využití know-how v oblasti francouzského luxusu a také programu služeb na míru DS Automobiles tak zákazníkům nabízí soubor jedinečných služeb před, během i po každé cestě.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření, rádi cestují a chtějí si užít každý moment. Snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely nová DS 3, DS 4, nová DS 7 a DS 9.

DS Automobiles získala od svého zapojení do Formule E v roce 2015 řadu rekordů včetně dvou dvojitých titulů v Poháru týmů a Poháru jezdců a stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod označením E-TENSE nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles uvede na trh, výhradně 100% elektrické.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, luxus pozornosti“.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 450 showroomů DS STORE.

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France

a mezinárodní dění kolem značky DS www.DSautomobiles.com    @DS_Automobiles