Velký úspěch zaznamenal Filip Podmol na prestižním Xpilots. Vyhrál.

Freestyle motokrosař Filip Podmol ovládl Xpilots v Mexiku. Porazil největší hvězdy!

Velký úspěch zaznamenal Filip Podmol na prestižním Xpilots. Český jezdec totiž triumfoval v závodě v Mexicali v rámci freestyle motokrosové série, která je jednou z nejznámějších a z nejstarších v Jižní Americe. Navíc se mu podařilo porazit hvězdy jako Australana Roba Adelberga nebo Japonce Taka Higashina, a to přesně na den jeho 27. narozenin.

Dopřál jsem si asi nejlepší narozky. Porazil jsem kluky, které od malička obdivuji,“ prohlásil Filip Podmol po svém velkém triumfu. Závod se uskutečnil na slavném baseballovém stadionu. Série pokračuje o víkendu v mexickém v La Paz.

V prvním kole museli jezdci ukázat svých sedm nejlepších triků, povoleny však nebyly žádné backflipy. Filip Podmol předvedl působivé „kousky“ jako Joey, Cliffhanger, skvělý Whip, Rock Solid, jednoruční Seatgrab Indy nebo Shaolin. Celkem si připsal od rozhodčích 77,5 bodu a dostal se na přední pozici.

Ve druhém kole už mohli freestyle motokrosaři ukázat své nejtěžší triky v repertoáru, celkem měli sedm pokusů. Český závodník pobláznil tisíce mexických fanoušků velkolepým dvojitým saltem, který předvedl hned na začátku své druhé jízdy.

Poté pokračoval s triky Switchblade Backflip, Clicker to Superflip combo, Seatgrab Flip, Cliffhanger Backflip, Shaolin Flip a Ruler backflip. Rozhodčí ocenili jeho jízdu na 127 bodů, čímž Čecha ve 2. kole umístili na 3. místo. V celkovém hodnocení si však udržel čelní pozici.

Filip Podmol tak po bronzu při svém debutu v Tijuaně 2022 dosáhl na svou první zlatou medaili v sérii Xpilots. Stříbro získal vítěz X-Games Rob Adelberg, který zahájil svou jízdu s Body Varial a svůj skvělý výkon zakončil frontflipem. Japonec Taka Higashino dosáhl na 3. místo s triky jako California roll nebo Deadbody flip.

Jsou to momentálně největší freestylové závody s nejlepšími jezdci,“ prohlásil o sérii Xpilots Filip Podmol, který v Kalifornii plánuje navštívit legendárního Robbieho Maddisona. V polovině května má na programu motoškolu a 20. května pak závod Night of the Jumps v Německu.