300 ZGH : MEKKU ČESKÉHO ROAD RACINGU ČEKÁ VÝZNAMNÉ JUBILEUM.

MEKKU ČESKÉHO ROAD RACINGU ČEKÁ LETOS VÝZNAMNÉ JUBILEUM

A TO HNED DVAKRÁT.

Na legendárním přírodním okruhu v Hořicích se v termínu 20.-21. května pojede již 60. ročník 300 zatáček Gustava Havla a druhým neméně významným podnikem bude ve dnech 12.-13. srpna ročník České Tourist Trophy-IRRC.

 

 

 

O tom, jak významný ročník čeká fanoušky silničních motocyklů na přírodních okruzích již příští víkend při zatáčkách v Hořicích, naznačuje pohled do startovních listin. Jubilejní ročník si nechce nechat ujít rekordní počet jezdců. Letos se jich na start postaví 235, takže bude opravdu na co koukat.

Nabité startovní pole slibuje velmi kvalitní konkurenci, samozřejmě nechybí české hvězdy, do Hořic míří také zahraniční esa a to nejen v nejpopulárnějších třídách Supersport a Superbike, která si budou chtít najet okruh na srpnový podnik evropského šampionátu IRRC. Zatáčky zažijí také několik návratů jezdců do závodů.

Do sedla motocyklu po dlouhých letech usedne v kategorii Supersport 600 Roman Boček #60, který v Hořicích naposledy startoval v roce 2007.

Ve stejné kategorii se letošního ročníku zúčastní také #12 Aleš Nechvátal. 60. ročník si nenechá ujít vicemistr světa z roku 1979 ve třídě 50cc Rolf Blatter. Švýcarský jezdec bude ve svých 72. letech pilolovat motocykl ve třídě Moto3.

 

 

 

Startovní listiny ZDE:  Startovní listiny 300 ZGH 2023 komplet vse

300 zatáček Gustava Havla je mezinárodní mistrovství České republiky na přírodních okruzích a v Hořicích v Podkrkonoší se jezdí od roku 1936. Diváci se můžou těšit na klání v těchto moderních třídách:

  • SP 125
  • GP 125 / Moto3 + OPEN 250 + SSP 300
  • SSP 600
  • Supertwin
  • Supermono + SSP 400
  • Superbike

Novinkou pro diváky, kteří nebudou moci do Hořic osobně přijet je živý přenos celého programu. Hořický autoklub zkraje roku založil poprvé v historii svůj oficiální YouTube kanál, na kterém bude možno sledovat celou sobotu i neděli živé vysílání, dění na trati bude snímat 9 až 11 kamer. 

http://www.youtube.com/@amkhorice

 

Program začíná v sobotu v 9:00 prvním měřeným tréninkem, v neděli pak v 9:45 prvním závodem. Z osobní zkušenosti vím, že žádný přenos nemůže nahradit osobní účast na takovém skvělém sportovním podniku, takže pokud můžete, vyjeďte příští víkend směr Hořice!

Startovní listiny  dle jednotlivých kategorií ZDE

125-GP

125-SP

250-open-

Mono

Superbike

Supersport-300

Supersport-400

Supersport-600 Twin

 

Text a ilustrační foto: David Vychopeň / Motor MAX