Martin Kadlečík letos nastoupil do Clio Cupu a září zde.

Na cestě k titulu? Martin Kadlečík dosud neprohrál

Martin Kadlečík letos nastoupil do Clio Cupu se čtvrtou generací tohoto francouzského závodního vozu. Svou roli favorita potvrdil už v prvním závodu a na vítězné vlně se veze dál. Své čtyři starty totiž proměnil ve čtveřici prvenství.

Statistiky mluví za vše. Martin Kadlečík a jeho bílé Clio IV jsou prozatímními vládci kategorie Clio Cup Trophy. Na Oscherslebenu vyhrál kvalifikaci i závody. Na Hungaroringu opět triumfoval, a navíc projel cílem na absolutním prvním místě před zkušeným Tomášem Pekařem s Cliem V.

„S dosavadní sezonou jsem samozřejmě maximálně spokojený. Clio mi výborně sedlo a jsem rád, že se mi tak daří. Nutno podotknout, že bez taťkové podpory by to nešlo. Jako automechanik je schopen auto perfektně připravit a za to jsem mu velmi vděčný,“ vysvětloval Martin Kadlečík mezi závody na Hungaroringu, kde v obou případech dojel na absolutně prvním místě.

Projet cílovou čárou jako první je zkrátka lepší pocit,“ smál se Martin při otázce, zdali měl políčeno i na Tomáše Pekaře s Cliem V. „Pokud by se mělo jednat o těžký souboj s rizikem, nešel bych do toho. Nezávodíme spolu o body, takže jsem jej za každou cenu nepotřeboval předjet. Jen se naskytla příležitost, tak jsem ji využil.

 

Martin Kadlečík má v současné době na kontě 82 bodů, o 33 bodů více než druhý Michael Hulm. Třetí podnik Clio Cupu bude v létě hostit Automotodrom Most. Nejvíce se ale Kadlečík těší na Brno, kde s Cliem debutoval na sklonku loňské sezony.

„Sice je Brno požíračem pneumatik a je náročné udržet je při životě i ke konci závodu, ale ten okruh mám velmi rád a vždy se na něj těším,“ dodal Kadlečík.

 

ESET CUP 2023

08.–09. 04. Oschersleben
29.–30. 04. Hungaroring
20.–21. 05. Red Bull Ring
05.–06. 08. Most
19.–20. 08. Slovakia Ring
09.–10. 09. Brno

 

Zdroj