Nabídnou také závodní benzín MOL Racing Fuel 102+.

Na 7 čerpacích stanicích MOL je exkluzivně dostupný závodní benzín MOL Racing Fuel 102+

Po celou letní motoristickou sezonu bude 7 čerpacích stanic MOL nabízet zákazníkům závodní benzín MOL Racing Fuel 102+. Toto vysokooktanové závodní palivo používají jezdci různých motoristických soutěží a v rámci testů vykázalo o 8 procent vyšší výkon než běžný benzín.

Vhodné je zároveň i pro běžná auta a motocykly, a to zvláště v rámci údržby po zimě. Nyní jej budou moci natankovat všichni fanoušci sportovních vozů i ostatní řidiči.

 

Benzín MOL Racing Fuel 102+ je dostupný v maloobchodním prodeji i v sudovém balení. Již loni si ho mohli řidiči vyzkoušet na dvou čerpacích stanicích MOL a vzhledem k velkému zájmu se se společnost rozhodla jeho nabídku ještě rozšířit. Až do konce podzimní motoristické sezony se bude prodávat na dvou čerpacích stanicích v Praze, dvou v severních Čechách a po jedné v Brně, Ostravě a Olomouci.

Výhody MOL Racing Fuel 102+ ocení všichni řidiči, kterým záleží na správné péči o motor. Možnost natankovat jej na čerpacích stanicích proto mohou využít jak majitelé závodních vozů, tak i běžní řidiči.

Díky oktanovému číslu 102 a více přispívá ke kontrolovanému spalování v motoru bez nežádoucích detonací a tím i k vyššímu výkonu motoru. Zároveň přispívá k delší životnosti motoru a je tedy vhodnou volbou pro všechny profesionální i amatérské jezdce včetně motorkářů.

„Toto palivo je výsledkem neustálého vývoje, kterému se společnost MOL v oblasti závodních paliv věnuje. Všichni tři medailisté a celkem šest z nejlepší desítky loňské sezony PSG Mistrovství ČR v rally jezdili na naše palivo MOL Racing Fuel Hi5. I na MOL Racing Fuel 102+ spoléhá řada týmů, a to jak v oblasti automobilových, tak i motocyklových závodů.

Velmi nás těší, že jej nyní mohou vyzkoušet i amatérští řidiči,“ uvádí Martin Pavlíček, vedoucí komunikace společnosti MOL Česká republika.

 

Svým názvem odkazuje MOL Racing Fuel 102+ k oktanovému číslu, které odpovídá odolnosti paliva ve směsi se vzduchem proti samovznícení. U běžného paliva může při vysoké zátěži docházet k samovznícení paliva vlivem komprese směsi ve spalovacím prostoru.

Při takovém nekontrolovatelném spalování vznikají ve spalovacím prostoru rázové vlny a dochází ke klepání motoru. Kromě nižšího výkonu to může způsobit i k poškození hlavy válce, pístů a dalších dílů.

 

Díky vyššímu oktanovému číslu i většímu obsahu kyslíku dosahuje MOL Racing Fuel 102+ o 8 procent většího výkonu než běžný benzín MOL 95. I proto jej využívá stále více závodníků a jeho sudové prodeje za sezonu 2022 byly oproti předchozímu roku dvojnásobné.

 

„V závodech rozhodují o vítězství pouhé vteřiny, takže záleží na každém detailu. Palivo MOL Racing Fuel 102+ nám poskytuje velkou výhodu, protože zaručuje vynikající výkon a maximální konzistenci.  I proto jej budeme využívat v obou našich závodních strojích a věříme, že nám pomůže k cenným úspěchům,“ komentuje Veronika Hankocyová, zakladatelka a jezdkyně motocyklového týmu Wonder Women Racing Team.

 

Závodní benzín MOL Racing Fuel 102+ byl vyvinut s cílem splnit požadavky běžného spotřebitele závodních a sportovních paliv a doporučuje se jak pro nepřeplňované motory, tak i pro přeplňované motory s turbodmychadlem. V porovnání s jinými prémiovými palivy nabízí MOL Racing Fuel 102+ vyšší výkon.

Na stojanu je tento benzín označen E10 ačkoliv neobsahuje biosložku v podobě lihu. Ten je nahrazen kvalitnějším ETBE (etyl-terc-butyl-éter), který přináší vyšší výhřevnost a zároveň menší emise. Navíc oproti etanolu neváže ETBE vodu z okolního prostředí, čímž více chrání motor proti korozi a umožňuje i dlouhodobější skladovatelnost paliva.

 

Palivo MOL Racing Fuel 102+ bude k dostání na těchto čerpacích stanicích:

  • MOL Brno – Bauerova 567/4
  • MOL Olomouc – Holická 1149/22
  • MOL Ostrava – Rudná 2
  • MOL Praha – Evropská
  • MOL Praha – Strakonická 1353/3
  • MOL Dubá – Nový Berštejn 28
  • MOL Liberec – Doubí 451

 

 

____

MOL Česká republika, s. r. o.

S 302 čerpacími stanicemi je dnes druhým největším provozovatelem sítě čerpacích stanic na českém trhu. Silnou pozici zastává MOL také v oblasti velkoobchodu, kde patří k vedoucím obchodním společnostem v oblasti distribuce a prodeje motorových paliv a maziv.

Ambicí Skupiny MOL v ČR je stát se první volbou pro zákazníky jak v maloobchodě, tak v oblasti velkoobchodu. www.molcesko.cz