Jarní Sosnění historiků na autodromu Sosnová je na dohled.

Jarní Sosnění historiků  2023  již za týden v sobotu 27.května

Czech Classic Cars Club a spřátelený Dvůr Lobeč pořádají v sobotu 27. května další ročník Jarního Sosnění pro majitele závodních a sportovních historických automobilů.

Oblíbené závody s hromadným startem, kromě jedné kategorie jízdy pravidelnosti, doznají letos menší změny. Majitelé automobilů a formulí se mohou přihlásit do jedné ze šesti vypsaných kategorií, které budou pro obě Sosnění totožné. Během dvou závodů tak jezdci absolvují čtyři bodované jízdy nového seriálu Laureta Cup.

Na konci sezony předá prvním třem nejúspěšnějším jezdcům každé třídy ceny pan Jaroslav Jelínek, majitel škodováckého dealerství Laureta a bývalý tovární jezdec Škoda.

 

Další změnou je postavení na startovním roštu. Pro první závodní jízdu budou automobily seřazeny podle dosažených tréninkových časů. Pro druhou jízdu se otočí tréninkové pořadí prvních čtyř jezdců, ev. šesti jezdců (podle počtu automobilů). To znamená čtvrtý, resp. šestý z tréninku startuje jako první, pátý jako druhý atd.

Jízdy se budou bodovat 20-15-12-10-8-6-4-3-2-1.

Startovní listina čítá k dnešnímu dni šedesát automobilů, přičemž nejvíce jsou zastoupeny formule v počtu čtrnácti automobilů, a minimálně dvě přihlášky od pravidelných účastníků jsou na cestě. Jedná se o společnou třídu formulí 3 ze šedesátých let a MTX.

Kdo má zájem se ještě přihlásit, tak si musí pospíšit, uzávěrka je v příštích dnech a v některých skupinách zbývá už jen několik volných míst.

 

Během jednoho dne čekají na jezdce dvě tréninkové a dvě závodní jízdy. Na autodrom do Sosnové jsou zváni všichni příznivci automobilové historie a vstupné se neplatí.