Téo Calveta doplní s Buggyrami otec a syn José a Raphaël Sousovi.

Silná jako nikdy dřív. Buggyra Academy France vyráží do boje o francouzský titul

Piloti týmu Buggyra Academy France startují o víkendu svoji misi ve francouzském mistrovství tahačů na okruzích. Do boje na domácí scéně vrací francouzský šampion z roku 2021, Téo Calvet, jehož doplní otec a syn José a Raphaël Sousovi z týmu VTR Racing.

První ze šesti závodních víkendů hostí okruh Paul Ricard ležící na jihu země blízko přístavního města Marseille.

„Máme za sebou klíčovou část sezony, kterou byly testy v Nogaru. Teď se vrhneme do boje o body a vavříny. Téo je samozřejmě lídrem týmu, ale letos se k nám přidali Raphaël a José,“ vysvětlil Fabien Calvet manažer Buggyra Academy France.

 

Její členové se účastnili testů v Nogaru a pečlivě poslouchali rady manažera, pilotů i závodních inženýrů. „Měli jsme tu hodně studentů. Je pro nás důležité podporovat je v růstu, abychom tak pozvedli kvalitu francouzského šampionátu,“ uvedl Fabien Calvet.

„Budeme opět bojovat o titul mistra, naším cílem je samozřejmě vyhrát, “ říká rozhodně Téo Calvet, který se může pyšnit korunou úřadujícího šampiona hodnocení Promoters Cupu v ME tahačů na okruzích, kterou získal v barvách týmu Buggyra ZM Racing. „Jsem moc rád, že jsem zpátky na trati. Budeme bojovat jako tým, abychom mohli být na své výsledky hrdí,“ dodal mladý Francouz.

Portugalští rodáci José a Raphaël Sousa jsou stálými účastníky francouzského šampionátu.

„Spojení s Buggyra Academy France je pro nás důležitým krokem na Raphaëlově cestě vzhůru k ještě lepším výsledkům. V silně obsazeném poli francouzského šampionátu je nezbytné mít spolehlivého partnera, jímž Buggyra se svojí dlouholetou truckovou tradicí rozhodně je,“ vysvětil zkušený José Sousa.

 

Podobně jako v seriálu FIA ETRC je průběh závodního víkendu francouzského mistrovství tvořen celkem čtyřmi jízdami. Po oba dny rozhoduje o pořadí na startu prvního závodu kvalifikace a následující Super pole. V druhé jízdě s poloviční porcí bodů se na roštu prohodí pořadí první osmičky (na některých užších tratích jen první šestky).

Program seriálu:

26. – 28. 5. Paul Ricard
17. – 18. 6. Nogaro
15. – 16. 7. Nürburgring
1. – 3. 9. Charade
23. – 24. 9. Le Mans
14. – 15. 10. Albi