Středoevropské rallye nabízí brigádičku za eura i visačku.

Středoevropská rallye 2023 hledá pomocníky a nabízí brigádičku

Zblízka a osobně – jako dobrovolník na Středoevropské rallye
Středoevropská rallye nabízí skvělou platformu pro dobrovolnictví
Snadná aplikace přes on-line portál od německých dobrovolníků
Zhruba 1000 mezinárodních dobrovolníků na podporu nové akce

Mnichov. Až se středoevropská rallye uskuteční od 26. do 29. října, přiláká do hraničního trojúhelníku mezi Německem, Rakouskem a Českou republikou nejen elitní mezinárodní rallye. Sejdou se na něm také dobrovolníci z celého světa. Budou po ruce, aby zajistili předposlední kolo letošní sezony FIA World Rally Championship (WRC) poběží spravedlivě, bezpečně a hladce.

Možnosti dobrovolnictví sahají od zajištění trasy po jedné z 18 speciálních etap nebo pomoci ve služebním parku až po pomoc při slavnostním zahájení nebo dokončení.

 

Celkem se na akci sejde zhruba tisíc dobrovolníků. A přestože dostávají určitou kompenzaci za výdaje, jedna věc je obzvláště lákavá: k akci se přibližují jen řidiči a spolujezdci než dobrovolníci na Středoevropské rallye!

Pro každého, kdo má benzín proudící žilami, kdo by mohl mít zájem, akce nyní zřídila dvojjazyčný aplikační portál (německy/anglicky), takže proces podávání žádostí je rychlý a jednoduchý.

Portál najdete na volunteers .centraleuropeanrally.eu .

Motoristický sport by byl bez obětavosti dobrovolníků nemyslitelný. To platí i pro nové kolo mistrovství světa v rallye v srdci Evropy. I ve dnech, které předcházejí startu v Praze, existuje mnoho operací a postupů, které vyžadují, aby maršálové byli po ruce: například na speciálních pódiích a ve Služebním parku. Logicky není vítána jen tak nějaká stará pomocná ruka.

Organizátoři z těchto tří zemí vědomě vyzývají lidi, aby se zaregistrovali jako mezinárodní dobrovolníci. Vždyť koncepce akce zahrnuje i prolomení hranic a to, že se společný evropský projekt stane sjednocující událostí. Oblasti aplikace jsou mimořádně rozmanité a sahají od krátkých pobytů až po rally zážitek trvající několik dní. Na každého dobrovolníka něco je.

 

Rally vítá dobrovolníky s otevřenou náručí
Organizátoři shromáždění vyžadují pomoc dobrovolníků v různých oblastech mezi 20. a 30. říjnem. Každý, kdo chce intenzivní rally zážitek v jednom nebo více dnech během tohoto období, by měl podat žádost nyní. Potřebujete jen základní znalost cizího jazyka (především angličtiny) a vášeň pro motorsport a zájem o něj.

Žadatelé se zkušenostmi maršálů jsou samozřejmě obzvláště vítáni. A je samozřejmé, že každý pomocník dostane od organizátorů poděkování. Kromě malého denního příspěvku dostávají dobrovolníci také cestovní výdaje a stravenku.

 

Pierre-Louis Loubet (FRA) Nicolas Gilsoul (BEL) of the team M-Sport Ford WRT are seen racing during the World Rally Championship Cr

Pro skutečné fanoušky je však nejlepší, že jejich vstupenka platí ve všech dnech akce a pro všechny speciální etapy, stejně jako Service Park a start/cíl. Prohlídka v pohraniční oblasti mezi těmito třemi zeměmi nabízí jedinečnou příležitost zapojit se do premiéry fascinující rallyové akce.