Středoevropská rallye 2023 odhaluje podrobnosti.

Středoevropská rallye se blíží

První informace o vstupenkách, směrech a itineráři rally
Balíčky vstupenek jsou k dispozici online na www.centraleuropeanrally.eu
Nyní na všech důležitých kanálech sociálních médií: #cerwrc
Mnichov. Očekávání před Středoevropskou rallye stoupá od 26. do 29. října. Stále více informací se objevuje o tomto kole Mistrovství světa v rallye (WRC), které se koná v Německu, Rakousku a České republice.

Klíčové informace naleznete níže nebo na www .centraleuropeanrally.eu .

Ticketing

Kde si můžu koupit lístky předem?
Předplatné vstupenky na Středoevropskou rallye jsou v prodeji online na www .centraleuropeanrally.eu/…ets . Předprodejní platforma nabízí podporu v němčině, angličtině a češtině.

Jaké vstupenky jsou k dispozici a na co platí?
Denní vstupenky jsou nabízeny na každý soutěžní den na Středoevropské rallye. To zahrnuje vstup do všech stojících diváckých prostor na speciálních pódiích a také do servisního parku (nezahrnuje vstup na tribuny). Vstupenky tay budou k dispozici od července 2023. Dále bude na místě k dispozici Stage Pass pro všechny speciální etapy.

To umožňuje přístup do prostoru stání na diváckých místech na příslušném pódiu. Návštěvníci, kteří se zúčastní několikadenní rallye, mohou využít Rally Pass (99 eur), který zahrnuje vstup né na všechna divácká místa (kromě tribun) od pátku do neděle, a také servisní park. Za 125 eur se návštěvníci dostanou ke speciálnímu vydání „1 z 1000“. Tato jízdenka je dodávána v podobě plastové karty a obsahuje lanyard zdarma.
Speciální exkluzivní vstupenky (stání a sezení), z nichž některé jsou již v prodeji, jsou nutné na dvě super speciální etapy v Praze (čtvrtek) a Klatovech (pátek).

V kombinaci s Rally Passem lze zakoupit vstupenky na stání pro SSS Klatovy se slevou 50 procent.

 

Existují nějaké speciální balíčky vstupenek?
Víkendová jízdenka (Rally Pass) na tři dny je k dispozici jako limitovaná edice „1 z 1000“, ve které je papírová jízdenka nahrazena plastovou. Balíček lze zakoupit za 125 eur a zahrnuje také lanyard zdarma.

Omezena je i nabídka zakoupit si v pátek stálou vstupenku na super speciální etapu Klatovy při nákupu Rally Passu (99 eur) nebo jízdenky „1 z 1000“ předem. V kombinaci s některou ze dvou výše zmíněných vstupenek to stojí navíc 17 eur místo 34 eur (sleva 50 procent).

Objednal jsem si lístek „Sběratelské vydání 1 z 1000“. Co se stane teď?
Každý, kdo si zakoupí Rally Pass 1 z 1000, může očekávat, že po začátku července obdrží jízdenku poštou. Lanyard obsažený v balíčku lze vyzvednout na místě z obchodu se zbožím v servisním parku v Pasově.

Existují nějaké slevy – například pro členy ACCR, ADAC a ÖAMTC?
Vstupenky na Středoevropskou rallye se počítají tak, aby se každý, kdo si je zakoupí, těšil nejlepší možné ceně. Z tohoto důvodu nejsou pro členy pořádajících motoristických federací žádné slevy.

Od jakého věku děti vyžadují vstupenku a existují slevy pro mládež?
Vstup na Středoevropskou rallye je zdarma pro děti a mladší 16 let v doprovodu dospělé osoby s platnou jízdenkou. Pro návštěvu akce je nutné při nákupu vstupenky pro dospělé rezervovat dodatečnou bezplatnou dětskou vstupenku.

Budou před akcí v prodeji i denní vstupenky?
Denní vstupenky na pátek (45 eur), sobotu (45 eur) a neděli (35 eur) by měly jít do prodeje od července v internetovém obchodě www .centraleuropeanrally.eu/.

 

Kalle Rovanperä (FIN) Jonne Halttunen (FIN) of team TOYOTA GAZOO RACING WR

Bude také možné zakoupit vstupenky na bránu?
Na místě budou k dispozici pouze Pódiové průsmyky, které umožňují vstup do diváckých prostor na jednotlivých pódiích.

Plánování vaší návštěvy

Kde je servisní park?
Servisní park se nachází v okolí Dreiländerhalle u výstaviště Kohlbruck v Pasově.

Kde jsou speciální etapy v pátek / sobotu / neděli?
Středoevropská rallye plánuje uspořádat speciální etapy ve třech různých regionech trojhraničníoblasti mezi Německem, Rakouskem a Českou republikou. Po startu a první divácké etapě v Praze ve čtvrtek se zahajovací den rally (pátek) koná také na speciálních pódiích v České republice. V sobotu a v neděli budou speciální etapy kolem hranice mezi Německem a Rakouskem.

Jak najdu cestu k jednotlivým speciálním etapám?
Návštěvníci Středoevropské rallye zde najdou signalizační systém, který je navede do všech důležitých hotspotů, jako je start, servisní park a divácké prostory na speciálních etapách. Dále budou včas před akcí zveřejněna gps data pro všechny divácké prostory, což ještě usnadní hledání cesty.

Jsou na místě parkovací místa – kolik stojí parkování?
Parkování pro diváky podléhá poplatkům na Středoevropské rallye. Poplatky za parkování se liší a vycházejí z takových úvah, jako je to, zda kyvadlový autobus jezdí z příslušného parkoviště na diváckou plochu.

Umístění parkovišť bude uvolněno včas před akcí. Pokyny budou označeny.

Co se dá najít na diváckých plochách?
Divácké prostory podél speciálních pódií nabízejí dobrý výhled na rallyovou akci. Jsou vybaveny odpovídající infrastrukturou, aby návštěva akce byla skutečným zážitkem. Co přesně je v nabídce na jednotlivých diváckých prostorách – například catering, informace od hlasatele na místě a sociální zařízení – bude určeno a oznámeno včas před akcí.

Je trasa na etapy / start / service park značena?
Všechny důležité divácké hotspoty na Středoevropské rallye jsou značeny v okolí a podél trasy.

Jsou příležitosti k táboření?
Fanoušci budou mít možnost tábořit v blízkosti většiny speciálních pódií. Tyto kempy pořadatel včas oznámí.

Existuje ústřední referenční bod pro ubytování nebo seznam turistických informačních kanceláří?
Ústředním referenčním bodem pro ubytování je ADAC Südbayern se svými turistickými specialisty (accommodation@centraleuropeanrally.eu). Pobočky a cestovní kanceláře ADAC Südbayern jsou na místě přímým kontaktním místem ( www.adac.de/…os/ ).

V úvodu akce se diváci mohou obrátit také na turistické odborníky prostřednictvím horké linky +49 69 153225522 a e-mailové adresy service@adacreisen.de. Kromě toho bude na internetových stránkách www.centraleuropeanrally.eu (od 15. června 2023) zveřejněn seznam hotelů v regionu.

Jak mohu komunikovat na místě, když nemluvím německy/česky?
Všechny důležité informace o Středoevropské rallye jsou k dispozici v němčině, češtině a angličtině na domovské stránce centraleuropeanrally.eu.

V regionu akce je možné komunikovat v příslušném místním jazyce a angličtině. Vícejazyčný personál pracuje v centrálních zařízeních akce. Kromě toho je veškeré značení akce také v angličtině, což znamená, že jazyk by neměl být překážkou výletu na shromáždění.

Mohu během akce fotografovat nebo natáčet a mohu zveřejnit jakýkoli obsah zachycený na mém účtu na sociální síti?
Je samozřejmé, že natáčení a fotografování pro čistě soukromé použití je povoleno všude. Materiál můžete jako obvykle publikovat na svých soukromých kanálech na sociálních sítích.

Pokud máte v úmyslu použít vytvořený materiál pro komerční účely nebo jej zveřejnit na hromadném médiu, poraďte se s námi včas, než tak učiníte, protože pro elektronické hlášení může být vyžadována licence.

Nejjednodušší způsob, jak kontaktovat mediální tým pro Středoevropskou rallye, je e-mailem na media@centraleuropeanrally.eu.

Informační zdroje a média

Jaká je internetová adresa Středoevropské rallye?
Vše, co potřebujete vědět o Středoevropské rallye, najdete na www .centraleuropeanrally.eu/ .

Kde najdu Středoevropskou rallye na sociálních médiích?
Událost najdete pomocí zkratky @cerwrc na Facebooku ( www.facebook . com/… cer ), Instagramu ( www . instagram.com/…rc/ ) Twitteru ( https://twitter.com/…wrc ) a TikToku ( www.tiktok.com/…wrc ). Oficiální hashtag je #cerwrc.

Bude událost vysílána v televizi?
Vybrané etapy Středoevropské rallye budou vysílány na ServusTV. Klipy najdete na www .servustv.com . Data potoků a opětovného života najdete na stejném místě.

Existuje nějaký livestream?
Livestream všech akcí FIA WRC je k dispozici za poplatek přes WRC+ na www.wrc.com .

Kde najdu živé načasování?
Živé načasování a mnoho dalších živých funkcí (některé za cenu) pro všechny akce FIA WRC jsou k dispozici přes WRC+ na www.wrc.com .

Existuje merchandising pro CER a kde ho najdu?
Pro všechny návštěvníky, kteří se chtějí podělit o své nadšení pro zbrusu nové tříčlenné kolo FIA WRC, se připravuje merchandisingová kolekce. Bude připravena včas na Středoevropskou rallye a očekává se, že bude dostupná na místě i online. Podrobnosti budou následovat.

 

Obecná témata

Proběhne veřejná prezentace týmů a aut?
Jednou z velkých příležitostí zažít rallyové týmy naživo je samozřejmě start, zasazený ve čtvrtek na krásném pozadí českého hlavního města Prahy. Můžete také žasnout nad týmy a řidiči zblízka a osobně v servisním parku v Pasově. Týmy pak také v neděli projedou cílovou čáru ve městě tří řek.

Kde se mohu zaregistrovat, pokud chci pomoci jako maršál na speciálních pódiích?
Pomocníci jsou zapotřebí na mnoha místech Středoevropské rallye a jsou mimořádně vítáni. Dobrovolníci se mohou zaregistrovat na adrese http ://volunteers.centraleuropeanrally.eu . Určete prosím svůj věk, případné zkušenosti a požadovaná místa dobrovolnictví.

Která auta jsou na shromáždění v akci?
Pozornost ve FIA WRC je očividně na nejvyšší třídě, Rally1. Zde elitní pracovní týmy bojují o titul mistra světa, vyzbrojeny vozy naloženými nejmodernější technologií: hybridní hnací ústrojí se skládá z efektivního turbobenzinového motoru o výkonu zhruba 380 koní a elektromotoru, který je schopen zajistit dalších 136 koní.

Baterie je částečně nabitá pomocí energie získané při brzdění a spalovací motor běží na paliva bez fosilních paliv: fia WRC je jako taková průkopníkem motorsportu budoucnosti se silným nasazením k dosažení CO2 neutrálního sportu.

Tento závazek k udržitelnému motorsportu zdůrazňují i organizátoři Středoevropské rallye, kteří do programu dokázali zařadit ADAC Opel Electric Rally Cup poháněný GSe. První elektrický jednomístný rallycup na světě obsahuje elektromobily Opel Corsa-e Rally. Vozy z tříd Rally2 až Rally5 se také postaví na Středoevropskou rallye.

Proč shromáždění probíhá přes tři země?
Středoevropská rallye zavede týmy a návštěvníky do speciálních etap a hotspotů v Německu, Rakousku a České republice. Ještě nikdy v padesátileté historii FIA WRC neprošel závod třemi různými zeměmi. Zdálo se však, že nastal správný čas využít tohoto zvláštního typu akce k tomu, abychom šli příkladem pro spolupráci a mezinárodní porozumění v evropském motorsportu.

Kdo je ten organizátor?
Shromáždění pořádá Společnost Central European Rally Event GmbH, Ridlerstraße 35, 80339 Mnichov. Odpovědnými orgány jsou tři národní sdružení: ADAC (Německo), Autoklub České Republiky (ČR) a ÖAMTC (Rakousko). Sportovním organizátorem turnaje světového šampionátu je ADAC Südbayern e.V.

Jaká opatření organizátor přijímá, aby škody na přírodě omezil na minimum?
Osoby odpovědné za Středoevropskou rallye se zavázaly k cíli uspořádat akci s co největším ohledem na ochranu životního prostředí a ochranu přírody.

S ohledem na to se realizuje celá řada nápadů a opatření k omezení dopadu na životní prostředí, které mohou způsobit návštěvníci i závodníci. Jako ústřední aspekt však hraje klíčovou roli i úsilí o udržitelnost a pečlivě se řídí CO2 a ekologická stopa. Podrobnosti o tom budou odhaleny v rámci příprav na shromáždění.

 

Neprošlo jazykovou korekturou a  úpravami textu….

Ilustrační foto