Světová premiéra modelu ID. Buzz s dlouhým rozvorem.

Elektrický VW Bus pro Severní Ameriku a Evropu: Světová premiéra modelu ID. Buzz s dlouhým rozvorem

  • Návrat do USA a Kanady: Volkswagen oslavuje dlouhou verzí modelu ID. Buzz dlouho očekávaný návrat vozů VW Bus do Severní Ameriky
  • červen: Den světové premiéry se stane v USA novým svátkem. Evropská premiéra dlouhého modelu ID. Buzz následuje ve dnech 23. až 25. června na akci VW Bus Festival v Hannoveru
  • Mimořádný prostor pro cestování: Nový ID. Buzz1 s dlouhým rozvorem je jedním z nejprostornějších elektromobilů s místem pro až sedm osob a velkým zavazadlovým prostorem
  • Hospodárný pohon: Dlouhý ID. Buzz bude v Evropě a Severní Americe na přání k dispozici s novou sadou akumulátorů o využitelné kapacitě 85 kWh a s novým elektromotorem o výkonu 210 kW
  • Samba Bus pro novou éru: Nově vyvinutá panoramatická střecha s elektronicky řízeným tónováním je největší realizovanou skleněnou střechou v historii značky Volkswagen

  Tento vůz je jako rocková skladba. Šíří do okolí dobré vibrace. Když se objeví, vykouzlí lidem úsměv na tváři. ID. Buzz2/3 je mezi elektromobily designovou ikonou. Nyní následuje ID. Buzz s dlouhým rozvorem náprav1 jako nejnovější varianta sympatického automobilu. „Made in Germany“ pro Evropu – a pro Kanadu a USA.

Volkswagen totiž odstartuje s dlouhou verzí modelu ID. Buzz návrat vozů VW Bus do Severní Ameriky. Na jejím území, v surfařském ráji Huntington Beach u dálnice Pacific Coast Highway u Los Angeles, se také 2. června 2023 uskuteční světová premiéra v rámci největšího setkání fanoušků vozů VW Bus v USA.

Tato akce bude poctou pro fanoušky i celou zemi. Amerika zároveň přivítá nový model ID. Buzz velkým gestem: Mezi New Yorkem a San Franciscem bude 2. červen jako „Volkswagen Bus Day“ novým svátkem. Toto turné vozů Bus bude již za tři týdny pokračovat v Německu evropským debutem dlouhého modelu ID. Buzz.

Jeho termín a místo dokonale navazují: 23. až 25. června na mezinárodní akci VW Bus Festival v Hannoveru – na největším evropském setkání fanoušků vozů VW Bus.

 

VW Bus se rozloučil s USA a Kanadou ve své generaci T4 před 20 lety. Ale dodnes zůstává mezi New Yorkem a San Franciscem kultem. Především již mnoho desetiletí staré generace T1, T2 a T3 s motorem vzadu utvářejí v Kalifornii, na Floridě nebo Long Islandu i v roce 2023 stále důvěrně známou podobu pobřežních parkovišť. Volkswagen nyní uzavírá kruh prodlouženým modelem ID. Buzz a vrací VW Bus – tentokrát s elektrickým pohonem zadních kol – zpátky do Severní Ameriky.

Thomas Schäfer, člen představenstva koncernu Volkswagen AG odpovědný za skupinu značek Volumen, k tomu říká: „Volkswagen je mimořádně silnou globální značkou s velkolepou historií, miliony věrných fanoušků a legendárními produkty. To je patrné i zde na největším setkání fanoušků vozů VW Bus v USA. Proto mám velkou radost, že právě v tomto prostředí slavíme s týmem společnosti Volkswagen Group of America premiéru modelu ID. Buzz s dlouhým rozvorem.

Tímto modelem děláme velký krok na cestě ke značce, kterou lidé opravdu milují.“ Pablo Di Si, prezident a generální ředitel společnosti Volkswagen Group of America, vyzdvihl význam elektrického modelu VW Bus pro americký trh: „ID. Buzz a USA – to se k sobě perfektně hodí! VW Bus má v USA dlouhou historii a těší se pověsti opravdového kultovního vozu. Naší současnou ambicí je pokračovat v posilování značky Volkswagen v Americe. A právě pro tento účel je velký ID.

 

Buzz správným modelem.“ Americký debut modelu ID. Buzz je navíc návratem automobilového životního stylu, jak nastiňuje Lars Krause, člen představenstva odpovědný za prodej a marketing značky Volkswagen Užitkové vozy: „VW Bus ztělesňuje – v USA a Kanadě, stejně jako v Evropě – již desítky let jedinečný životní styl. Nezapomenutelná je fotografie legendárního vozu Lightbus T1 ve Woodstocku. DNA tohoto symbolu svobody žije dál v našem modelu ID. Buzz.

Pro nás je maximálně důležité, abychom nyní dokázali lidem v Severní Americe nabídnout novou, moderní, zcela elektrickou interpretaci v podobě modelu ID. Buzz s ikonickým designem.“

 

Dlouhý ID. Buzz je svou délkou 4962 mm a až sedmimístným interiérem dokonale připraven na start v Severní Americe. Současně rozšíří i v Evropě spektrum možností využití. Prodloužením vnější délky díky zvětšení rozvoru náprav o 250 mm vznikl prostor pro třetí řadu sedadel, ještě větší zavazadlový prostor s objemem až 2469 litrů a pro novou, větší sadu akumulátorů s využitelnou kapacitou 85 kWh, díky níž se prodlouží dojezd vozu na jedno nabití.

V zimě zvýší hospodárnost nové tepelné čerpadlo. Navíc bude dlouhý ID. Buzz uveden na trh s rovněž novým elektromotorem o výkonu 210 kW (286 k). Díky tomuto elektromotoru vzroste elektronicky omezená nejvyšší rychlost na 160 km/h (evropský ID. Buzz s výkonem 150 kW: 145 km/h). Dlouhý ID. Buzz dokáže zrychlit z klidu na 100 km/h za pouhých 7,9 sekundy. A to není všechno.

Pro rok 2024 již byla ohlášena verze s pohonem všech kol (GTX) a výkonem 250 kW (339 k). ID. Buzz GTX umožní rychlé zařazení do jízdního pruhu na dálnici, což dokládá sprint z 0 na 100 km/h za 6,4 sekundy.

 

Mezi další novinky elektrického modelu VW Bus patří průhledový head-up displej, zdokonalený informační a zábavní systém nové generace a dálkově ovládané zaparkování vozu prostřednictvím chytrého telefonu. Nově koncipovaná high-tech panoramatická střecha s „chytrým sklem“ oživuje vzpomínky na legendární „Samba Bus“ z 50. let.

S plochou 1,5 metru čtverečních je největší panoramatickou střechou použitou v modelu Volkswagen. Její „chytré sklo“ lze pomocí dotykového posuvníku nebo hlasového asistenta měnit elektricky z průhledného na neprůhledné a opačně. Severoamerické verze obdrží navíc klimatizovaná sedadla a osvětlené logo VW na přední partii.

 

První vozy ID. Buzz budou zákazníkům v Americe předány v roce 2024. Téměř souběžně s uvedením na trh v Severní Americe se ID. Buzz s dlouhým rozvorem začne prodávat také v Evropě. Všechny vozy ID. Buzz – stejně jako Multivan a Bulli T6.1 – budou vyráběny v hlavním závodě značky Volkswagen Užitkové vozy v Hannoveru, který je jedním z nejmodernějších závodů pro výrobu automobilů na světě a je domovem rodiny VW Bus.

 

Světovou premiéru modelu ID. Buzz s dlouhým rozvorem můžete sledovat dnes od 18:30 h (SELČ) na tomto odkazu:https://www.youtube.com/live/EETqf24cDfg?feature=share

 

 

Poznámky:

  1. ID. Buzz s normálním rozvorem (NWB): Spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: kombinovaná 21,7–20,5 (WLTP); kombinované emise CO2 v g/km: 0; třída hospodárnosti: A+++; dojezd podle metodiky WLTP: 402 až 423 km
  2. ID. Buzz Cargo s normálním rozvorem (NWB): Spotřeba elektrické energie v kWh/100 km: kombinovaná 22,2–20,4 (WLTP); kombinované emise CO2 v g/km: 0; třída hospodárnosti: A+++; dojezd podle metodiky WLTP: 402 až 425 km
  3. ID. Buzz s dlouhým rozvorem (LWB): Studie v podobě blízké sériově vyráběnému modelu

 

 

Značka Volkswagen Užitkové vozy:

„We transport success, freedom and future.“ Značka Volkswagen Užitkové vozy jako přední výrobce lehkých užitkových vozů zásadním a trvale udržitelným způsobem utváří přepravu zboží i osob a poskytování služeb.

Naše vozidla přepravují stavební dělníky, rodiny a dobrodruhy, pečivo, balíky nebo surfovací prkna. Každý den pomáhají bezpočtu lidí na celém světě odvádět dobrou práci, slouží jako mobilní servisní dílny a dopravují lékaře záchranné služby a policisty na místo nasazení. Celkem 24 000 zaměstnanců vyrábí v závodech Hannover (D), Poznań (PL), Września (PL) a Pacheco (ARG) vozy modelové řady Transporter, Caddy, Crafter a Amarok a ID. BUZZ – výhradně elektricky poháněné verze naší ikony, modelu Bulli.

Volkswagen Užitkové vozy je navíc v koncernu Volkswagen vůdčí značkou pro autonomní jízdu a poskytování mobility a přepravy jako služby (MaaS – Mobility as a Service; TaaS – Transport as a Service) – tedy oblasti, v nichž utváříme mobilitu budoucnosti. Tak udržujeme v pohybu celou společnost a plníme její požadavky na čistou, inteligentní a trvale udržitelnou mobilitu. Volkswagen Užitkové vozy tím naplňuje motto své značky: Přepravujeme úspěch, svobodu a budoucnost.

 

Informace o všech aspektech značky Volkswagen Užitkové vozy a výrobního závodu v Hannoveru naleznete na:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/volkswagen-commercial-vehicles-/

Twitter: http://twitter.com/VWCV_official

YouTube: https://www.youtube.com/c/vwnutzfahrzeuge/featured

Facebook: https://www.facebook.com/VolkswagenNutzfahrzeugeMeinWerk/

Podcast „wetransportsuccess“: https://www.radio.de/p/wetransportsuccess

 

Informace o značce Volkswagen:

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích.  V roce 2021 vyrobil Volkswagen 4,9 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Polo, T-Roc, Golf, Tiguan nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V uplynulém roce předala společnost zákazníkům na celém světě více než 260 000 elektromobilů, což je dosud nejvyšší počet. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců a servisních partnerů s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

 

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

 

 

 

Porsche Česká republika s.r.o.

www.vw-uzitkove.cz

www.facebook.com/VolkswagenUzitkoveVozy

 

www.volkswagen.cz

https://www.facebook.com/VolkswagenCR