Jezdci Janík Motorsport závodili nedaleko od týmových garáží na Ecce Homo.

Vydařený vrchařský svátek Ecce Homo 2023

 Jednou v roce se pozornost všech fanoušků závodů do vrchu z celé Evropy soustředí do našeho malebného Šternberka. Závod Ecce Homo je stálicí nejen kalendáře Mistrovství České republiky, ale i Mistrovství Evropy, což z něj dělá motoristický svátek, který přiláká do Šternberka každý rok tisíce příznivců kopcového závodění.

A protože se trať závodu klikatí nedaleko od týmových garáží ORLEN Janík Motorsport, chybět na startu je pro náš tým jednoduše nemyslitelné. Nahánět desetinky na své soupeře na jedné z nejobtížnějších tratí Mistrovství České republiky, ale i Mistrovství Evropy, se vydala kompletní letošní sestava doplněná o Karla Hubáčka, jehož čekal návrat po čtyřleté pauze.

 

Program byl rozdělen na dvě sobotní tréninkové jízdy a dvě nedělní závodní. Naši závodníci ukázali rychlost už první den. Jaromír Malý a Karel Hubáček se ve svých skupinách umístili na šestých místech. Jiří Svoboda, David Dědek a Václav Janík dojeli každý na třetím místě ve své třídě v rámci MČR.

Poslední dva jmenovaní se přihlásili i do Mistrovství Evropy, kde Václavu Janíkovi patřilo po sobotě páté místo, David Dědek svou třídu v rámci ME dokonce vyhrál.

 

To hlavní se na bezmála osmi kilometrech adrenalinové trati šternberského závodu odehrávalo v neděli. Karel Hubáček zopakoval své umístění ze soboty a dojel ve skupině jako šestý. Ostatní závodníci si dokázali každý o jednu příčku polepšit. Jaromír Malý tedy dojel pátý a Jiří Svoboda, David Dědek a Václav Janík si vyjeli stříbrné medaile v rámci MČR.

V závodě Mistrovství Evropy Václav Janík i David Dědek zopakovali sobotní výsledky, Václav dokončil na pátém místě, David znovu vyhrál svou skupinu.

 

 

Vrchol vrchařské sezóny máme tedy úspěšně za sebou. Ruch v týmových garážích ale ani na moment neutichne. Už o nadcházejícím víkendu odjíždí TCR sekce na další závodní víkend TCR Eastern Europe na Slovakia Ringu.