Při stovce 24h Le Mans budou i piloti DTM.

HVĚZDY DTM V AKCI PŘI STÉM VÝROČÍ LE MANS

Tento víkend je 24 hodin Le Mans velmi zvláštní: 91. inscenace slavné vytrvalostní klasiky připomíná 100 let ikonické akce. Až basketbalový start LeBron James začne závod v sobotu v 16:00, tři ze současné úrody jezdců DTM se zaměří na trofej. Celkem 186 řidičů půjde do čela v 62 vozech.

Brit Jack Aitken jde proti opozici ve třídě Hypercar. Bývalý jezdec Formule 1 bude sedět za volantem čísla 311 Cadillac V-Series – závodního vozu LMDh s hybridním hnacím ústrojím – pro tým Action Express Racing. Aitken sdílí kokpit s Brazilcem Luisem Felipem Deranim a Alexanderem Simsem z Velké Británie na třináctikilometrovém circuit des 24 Heures.

 

Trojnásobný šampion DTM René Rast se postaví do sestavy závodníka LMP2. Při jízdě pro Tower Motorsport startuje šestatřicetiletý jezdec v největší třídě s 24 registrovanými vozy. Rast je jedním ze šesti Němců soutěžících v Le Mans. Řidič BMW bude sdílet řidičské povinnosti v čísle 13 Oreca 07 s Američany Stevenem Thomasem a Rickym Taylorem.

Ital Mirko Bortolotti je také v akci ve třídě LMP2. Třiatřicetiletý jezdec jezdí v Oreca 07 (číslo 63) pro Prema Racing na ikonickém okruhu na jihu Francie. Bortolotti se může spolehnout na nějakou podporu velkých jmen: stejně jako Francouz Doriane Pin, mezi jeho spoluhráče patří také Daniil Kučera. Rus má v životopise na kontě 110 závodů formule 1.

 

 

Rast se připojí k dalšímu šampionovi DTM na 24 hodin Le Mans: Mike Rockenfeller má dost zvláštní poslání. Bývalý jezdec DTM startuje po boku mistra světa Formule 1 Jensona Buttona a sedminásobného šampiona Nascaru Jimmieho Johnsona v upraveném závodníkovi Nascaru. Chevrolet Camaro ZL1 je na vytrvalostním závodě na břehu řeky Sarthe doslova ve své vlastní třídě.

Sté výročí 24 hodin Le Mans se vysílá na různých platformách. Televizní stanice RTL Deutschland Nitro a Eurosport promítají závod živě v televizi. FIA WEC nabízí také livestream s anglickým komentářem, a to za poplatek.

 

 

ilustrační foto

 

Zdroj : https://www.dtm.com/