Disney Mickey Mouse Edition by Vespa se představuje.

VZRUŠUJÍCÍ SPOLUPRÁCE: DISNEY A VESPA

  • SPOLEČNOST DISNEY SLAVÍ 100. VÝROČÍ
  • DVĚ IKONY POPULÁRNÍ KULTURY S BOHATOU HISTORIÍ SE SPOJILY A VYTVOŘILY JEDINEČNOU LIMITOVANOU EDICI
  • VESPA „DISNEY MICKEY MOUSE EDITION BY VESPA“ V BARVÁCH IKONICKÉHO MICKEY MOUSE OKOUZLÍ SVÝM OSOBITÝM ŠARMEM A SYMBOLICKÝM SMYSLEM PRO ZÁBAVU A DOBRODRUŽSTVÍ
  • CENY V ČR JSOU STANOVENY NA 105 900 KČ ZA MODEL PRIMAVERA „DISNEY MICKEY MOUSE EDITION BY VESPA“ 50 CM3 A NA 135 900 KČ ZA VERZI S MOTOREM 125 CM3

Italská značka skútrů Vespa s potěšením představuje Vespu „Disney Mickey Mouse Edition by Vespa“. Dvě ikonické značky se spojily a vytvořily naprosto jedinečnou limitovanou edici, která oslavuje výjimečné výročí. Jak Vespa, tak Disney jsou značky odjakživa známé pro svůj nezaměnitelný styl.

Vespa si cení svobody a zábavy, což je spojeno s hodnotami společnosti Disney, jako je vyprávění příběhů a útěk od reality. To vše vytváří dokonalou souhru. Proslulý skútr se také nedávno stal samotným zhmotněním snů ve fantastickém animovaném snímku Luca, mistrovském animovaném filmu společností Disney a Pixar.

Vespa je víc než jen dopravní prostředek, je to životní styl. Jakmile na ni nasednete, stane se součástí vaší osobnosti. Je to nádherný společník na cesty, který v této speciální edici popouští uzdu fantazii a vybízí k velkým snům.

 

 

Michele Colaninno, výkonný ředitel pro globální strategii, produkty, marketing a inovace skupiny Piaggio, říká: „Sny nám umožňují hledět do budoucnosti s optimismem, a to i v tak složité době, jako je tato. Nadčasová ikona, jako je Vespa, nemohla při této výjimečné příležitosti 100. výročí založení společnosti Disney neoslavit stejně věčnou ikonu, jakou je Mickey Mouse, a vzdát hold kreativitě, představivosti, lehkosti a zábavě, tedy hodnotám, které byly vždy základem značky Vespa.

Tato spolupráce mezi Vespou a Disney představuje oslavu dvou historických společností, které mají společný sen: umožnit každému svobodně vyjádřit svou představivost.“

Claire Terry, senior viceprezidentka divize Disney Consumer Products, Games & Publishing EMEA, říká: „Stejně jako Mickey Mouse je Vespa kulturní ikonou, která evokuje smysl pro zábavu a dobrodružství, a společně tvoří úžasnou kombinaci, která skutečně rozšiřuje naše nadčasové vyprávění příběhů.

Jsme neuvěřitelně nadšeni, že můžeme tuto verzi ikonického skútru přinést našim fanouškům v roce našeho stého výročí a přenést veškerý Mickeyho šarm a osobitost na cesty, kamkoli se lidé chtějí vydat!“

V rámci této spolupráce jsou modely Vespa Primavera 50 cm3, 125 cm3 a 150 cm3 zbarveny do černé, červené, bílé a žluté barvy, stejných odstínů, které po desetiletí charakterizovaly nejslavnějšího myšáka od Walta Disneyho. Žlutá kola připomínají Mickeyho boty, zatímco černá zrcátka připomínají jeho nezaměnitelné kulaté uši.

Grafický vzor obkreslující siluetu postavičky zdobí obě strany Vespy i její přední část. Nechybí ani podpis Mickey Mouse, který se nachází na sedle a přední masce. V limitované edici „Disney Mickey Mouse Edition by Vespa“ je k dispozici i helma ve stejných úžasných barvách.

 

Společnost Faber moto
Od roku 2017 je výhradním importérem produktů koncernu Piaggio do České republiky a přináší tak s motocykly značek Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio a Vespa italský styl na české silnice. Faber moto s.r.o. se sídlem v Brně je dceřinou společností rakouské společnosti Faber GmbH, která je importérem produktů koncernu Piaggio na rakouský trh již od roku 1964.

Jednatel Josef Faber zosobňuje druhou generaci zakladatelské rodiny a úspěšně vede rodinnou firmu, která má aktuálně dominantní postavení na rakouském trhu s jednostopými vozidly.

Společnost Piaggio
Italská společnost Piaggio, kterou založil Rinaldo Piaggio v roce 1884 v Janově, zpočátku vyráběla části lodí. V současnosti je koncern Piaggio se sídlem ve městě Pontedera a značkami Aprilia, Piaggio, Vespa, Gilera, Derbi, Scarabeo a Moto Guzzi symbolem městské mobility na dvou kolech.

Společnost Piaggio uvedla skútr „Vespa“ na trh v roce 1946. Piaggio vyrábí více než 530 000 vozidel ročně v 6 výrobních závodech (4 v Itálii, 1 v Indii a 1 ve Vietnamu) a zaměstnává téměř 7000 pracovníků.