Tři vítězné závody, z toho dvakrát double pro Buggyra Academy France v Le Mans

Buggyra Academy France se vrací jako král slavného Le Mans

Tři vítězné závody, z toho dvakrát double. Lepší výsledky si piloti Buggyra Academy France na okruhu Bugatti v Le Mans snad ani přát nemohli. Předposlední díl francouzského šampionátu tahačů na okruzích prostě ovládli. Téo Calvet si upevnil pozici v čele seriálu, Raphaël Sousa je průběžně třetí a José Sousa se drží na deváté pozici.

„Byl to úžasný víkend a splnili jsme si všechny cíle. Téo Calvet také vůbec poprvé získal velmi ceněnou trofej pro vítěze 24 Heures Camions, což je velký zápis do historie. Vyhrál i vůbec první noční závod. Raphaël Sousa a Téo navíc vyhráli týmovou soutěž, byl to prostě snový víkend. Ještě nás čeká Albi, ale v Le Mans to byl veliký úspěch,“ řekl šéf Buggyra Academy France Fabien Calvet.

 

 


Už první jízda ukázala sílu pilotů akademie. Téo obsadil druhé místo s pouze dvou setinovou ztrátou na Jonathana Andrého v MANu, Raphaël byl čtvrtý. Ale to bylo jen jednou, kdy se během víkendu jezdec Buggyra Academy France nepostavil na nejvyšší ze stupňů vítězů.

Z celého kvarteta závodů si Téo Calvet v Le Mans nejvíc užil ten druhý – premiérový noční. „Byl to neuvěřitelný zážitek. Poprvé v životě jsem závodil v noci s tahačem. Zpočátku to bylo docela divoké. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na ty podmínky a dokázal bojovat se soupeři. Ale pak jsem zjistil, že to není tak těžké a v handicapovém závodě jsem všechny předjel a vyhrál. Je to úžasný pocit,“ liboval si Téo, jenž o pět sekund porazil druhého Raphaëla Sousu.

Neděle se celá odehrávala v režii Buggyra Academy France. Téo a Raphaël ovládli náročnou kvalifikaci poznamenanou vylitým olejem na vozovce, načež první jízda přinesla další double. Tentokrát to byla spanilá jízda obou vozů Buggyra, které pod šachovnicovým praporem dělilo jen 1,5 sekundy. „Z hlediska celkové pořadí to byl nejlepší možný výsledek. José se na trati trošku trápil, ale se všemi problémy se skvěle vypořádal,“ uvedl 21letý jezdec.

 

 

Téo pak skvělý závodní víkend a zisk trofeje pro vítěze 24 Heures Camions korunoval vítězstvím v handicapovém závodě v závěru nedělního programu. „Na začátku to byla těžká bitva. Závod byl přerušen a po restartu boj pokračoval.

Ale zvládl jsem ho a pak začal předjíždět jedno auto za druhým. 27 let po tátovi jsem vyhrál trofej pro celkového vítěze v Le Mans. Jsem moc šťastný a věřím, že v Albi potvrdím titul. Už nám chybí jen kousek,“ věří Téo, který má v celkovém pořadí náskok 65 bodů na druhého Thomase Robineaua.

Poslední závod sezony v Albi je naplánován na 14. a 15. října.