I Čechy v endurovém MS čeká finále v Portugalsku.

Info k sedmému – poslednímu podniku PAULO DUARTE FIM EnduroGP WORLD CHAMPIONSHIP 2023 Portugalsko-Santiago do Cacém 6.-8.10..2023
PAULO DUARTE FIM EnduroGP WORLD CHAMPIONSHIP 2023 Portugalsko-Santiago do Cacém.

 

Kouble se v endurovém MS posunul na celkově sedmé místo, sedmý je i Škuta

Nejlepší český endurový jezdec Kryštof Kouble se v závěrečném závodě mistrovství světa v Portugalsku posunul na konečné sedmé místo v kategorii Enduro 2. Stejnou pozici obsadil i druhý člen týmu KBS ÚAMK Unhošť Matěj Škuta ve třídě Junior 2.

Kouble i Škuta vybojovali v Santiagu do Cacém v sobotu sedmé a v neděli osmé místo. „Poslední dva závody byly hodně zajímavé. První víkend byly těžké přejezdy a vysoké teploty tomu nepřidaly. Teď byly lehčí přejezdy, ale zase více testů,“ řekl Kouble k závěrečným dílům MS v Portugalsku. „Teplo bylo neuvěřitelné. Nevím, zda jsem někdy zažil, že bych na přejezdu vařil a na testech mi bylo až blbě z toho, jaké bylo vedro,“ uvedl český reprezentant.

 

Kouble

 

 

Pětadvacetiletý jezdec nasbíral v MS 102 bodů a v závěru se mu podařilo předstihnout Australana Wila Ruprechta, který poslední dva závody vynechal. Škuta získal v juniorské kategorii 122 bodů a sedmé místo uhájil o bod před Španělem Albertem Fontovou. „Se sedmým místem jsem spokojený.

Je to stejný výsledek jako loni, ale získal jsem mnohem více bodů, za což jsem rád,“ řekl Škuta na facebookovém profilu týmu.

 

Škuta

 

 

V doprovodném Světovém poháru byl v kategorii Open 2S dvakrát nejrychlejší Jiří Hádek a vyhrál i celkově. Mezi čtyřtakty klesl na konečné čtvrté místo Jakub Hroneš, který v posledním závodě nestartoval.

Další info-foto-video a rozhovory ZDE:

 

 

 

Láďa Krupička
http://www.kbs.cz